BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook bombası! Bugün başladı ve ücretsiz

Facebook ücretsiz olarak görüntülü konuşma dönemini başlattı. Bugün itibaren Facebook Messenger ile 700 milyon kişi ücretsiz görüntülü konuşacak.

Abone ol

Facebook Messenger ile artık ücretsiz olarak görüntülü konuşma yapılabilecek. Whatshap'ı da bünyesine katan Facebook 700 milyon kişiyi bedava konuşturacak.

3 sene önce kullanıma giren ve yaklaşık 700 milyon üyeye hizmet veren Facebook'un mesajlaşma uygulaması Messenger'a yeni bir özellik geldi. Geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan WhatsApp'a sesli arama seçeneği ekleyen Facebook, Messenger'a görüntülü arama özelliği getireceğini duyurmuştu.

FACEBOOK MESSENGER GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA AKTİF OLDU
facebook-messenger.jpg
Facebook Messenger'ın ürün başkanı Stan Chudnovsky ve mühendis müdürü Param Reddy, yaptıkları resmi açıklamayla Facebook messenger'da görüntülü görüşme özelliğini aktif ettiklerini açıkladı.

BUGÜN ÜCRETSİZ KONUŞMA BAŞLADI
Bugün itibarıyla Messenger üzerinden arkadaşlarınız ve önemsediğiniz kişilerle yüz yüze konuşmaya başlayabilirsiniz. Messenger zaten sesli görüşme yapma imkanını sunuyor. Yenilik ise artık sesli görüşmelerin görüntülü olması. Üstelik bunun için ücret de ödemeyeceksiniz.
facebook-messenger-görüntülü-konuşma.jpgİlk olarak iOS ve Android platformu için sunulan özellik şimdilik listede bulunan Amerika, Birleşik Krallık, Kanada, Belçika, Hırvatistan, Danimarka, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Laos Adaları, Litvanya, Meksika, Nijerya, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz ve Uruguay gibi 18 ülkede kullanılabilir durumda. Özelliğin diğer ülkelere ilerleyen günlerde geleceği belirtildi.

Facebook, Microsoft'un Skype, Google'ın Hangouts ve Apple'ın FaceTime uygulamasına benzer bir yapıya kavuşacak olan Messenger'ı bu video ile tanıttı: