BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  DÜNYA

Fabrika yangınında can pazarı

Silivri’de otomobil farı yedek parçası üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangın sırasında adeta can pazarı yaşanırken, dumandan etkilenen o...

Abone ol

Silivri’de otomobil farı yedek parçası üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangın sırasında adeta can pazarı yaşanırken, dumandan etkilenen onlarca işçi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre, Silivri’de bulunan otomobil farları için yedek parça üreten iki katlı fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın fabrikanın depo kısmın sardı.
Olay yerine İstanbul Avrupa yakasında çok sayıda itfaiye grubu ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına merdiven aracı ile müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin diğer bölümlere sirayet etmesini engellemeye çalıştı.
Yangın sırasında fabrikada adeta can pazarı yaşandı. Fabrikanın çeşitli bölümlerinden mahsur kalan işçiler itfaiye tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen onlarca işçinin fabrikanın çatısına çıktığı görüldü. Fabrikadan çıkartılan onlarca işçi ambulanslardaki ilk müdahalelerinin ardından hastanelere gönderildi. Bazı işçilerin fabrikadaki malzemeleri çıkartmaya çalıştığı görüldü.
Silivri Kaymakamı Salih Keser de çalışmaları incelemek üzere olay yerine geldi. Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini söyleyen Keser, elektrik kontağı ihtimali üzerinde durulduğunu ifade etti. Kaymakam Keser ile birlikte incelemelerde bulunan fabrika sahibi Abülgani Binici’nin de olayın şokunu atlatamadığı görüldü.
İtfaiyenin yangını söndürme çalışması devam ediyor.
(İHA)