BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

F-16'lar Kandil ve Zap'a bomba yağdırdı

Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları Kandil ve Zap alanındaki bir çok hedefi bombaladı

Abone ol

F-16'lar PKK'nın kabusu olmaya devam ediyor. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in PKK'nın üst düzey yöneticilerine yönelik Kuzey Irak'taki kamplarına operasyon yapılabilir açıklamasının ardından Diyarbakır'da hareketli saatler yaşandı.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları Kuzey Irak'ta PKK'nın ana üsleri olarak bilinen Zap ve Kurê Jahro bölgesi üzerinde uçuş yaparken, Kandil bölgesini bombaladığı haberleri alındı. Kuzey Irak'taki Kürt kaynaklarından alınan bilgiye göre, bombalanın uzun sürdüğünü ve çok sayıda uçağın operasyona katıldığını doğruladılar. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in “Üst düzey kadroların bulunduğu Kandil'i de vururuz” şeklindeki açıklamasının ardından yapılan hava operasyonunda F-16 savaş uçaklarının bombalığı alanlarda nasıl bir kayıp olduğu konusunda bilgi edinilemedi.

Star'dan Şeyhmus Çakan'ın haberine göre  bombalamaya katılan uçakların üstlerine geri döndüğü öğrenilirken, elde edilen görüntülerin harekat merkezinde değerlendirilmeye alındığı bildirildi. Hava operasyonuyla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, Diyarbakır askeri üste yaşanan askeri hareketlilik sürüyor.