BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

F-16 pilotunu döven bir kişi hala bulunamadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soru önergesine yanıt verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın NATO'da görevli F-16 pilotu Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş'un Ankara'da sokak ortasında Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri tarafından eşi ve çocuğunun gözü önünde dövülmesiyle ilgili soru önergesine cevap verdi.

Söz konusu olaya karıştığı iddia edilenlerin Kuveyt Büyükelçiliği Ataşesi Emad Almohaid ile Büyükelçilik şoförü olan bir Türk vatandaşı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi daha bulunmakla birlikte, emniyet makamlarımızca bu kişinin kimliği belirlenememiştir.

Ataşe Almohaid ile Şoför'ün daha önce bir başka olaya karıştığı yönünde Bakanlığımız dosyalarında bilgi bulunmamaktadır. Sözkonusu olayla ilgili olarak, olayın ertesi günü (12 Eylül 2014), Kuveyt Büyükelçisi Ankara dışında olduğu için Kuveyt Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Bakanlığımıza çağrılmış, olayla ilgili açıklama talep edilmiş ve tepkimiz dile getirilmiştir. Daha sonra Kuveyt Büyükelçisi'yle çeşitli seviyelerde görüşmelerde bulunulmuş, ayrıca Büyükelçi'nin Ankara'ya dönüşüyle birlikte, kendisi ivedi olarak Bakanlığımıza davet edilerek tepkimiz tekrar kaydedilmiştir. Kuveyt Büyükelçisi ile Bakanlığımızda yapılan görüşmede ayrıca, basma yansıyan Kuveytli yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarını gözden geçirecekleri yönünde ifadeleri hakkında da bilgi istenmiş ve bu husustaki yaklaşımı kınanmıştır; Büyükelçi Kuveytli yatırımcılarla ilgili böyle bir ifade kullanmadığını belirtmiş, esasen, Büyükelçiliğin yatırımlar üzerinde bir etkisinin de bulunmadığını vurgulamıştır. Ataşe Almohaid ülkemizden ayrılmıştır. Sayın Hakan Karakuş'un görevine döndüğü, bu arada açmış olduğu davanın devam ettiği bilinmektedir."

Bakanın bu cevabına tepi gösteren Türkkan ise "İnsanları makul şüpheli diye sorgusuz sualsiz gözaltına alan Hükümet, NATO’da görevli pilotumuza saldıran kişinin kimliğini her nedense belirleyemedi." dedi.