BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  RAMAZAN

Ezogelin çorbası tarifi malzemeleri neler?

Ezogelin çorbası çorbaların vazgeçilmezi arasında. Bir çok farklı yapımı olan Ezogelin çorbası nasıl yapılır, malzemeleri arasında neler var? 4 kişilik ezogelin çorbasının cevapla.tv sitesindeki videolu anlatımı.

Abone ol

Ezogelin çorbasının bir çok farklı yapılışı vardır. Fark da daha çok malzemelerden kaynaklanır. Kimileri soğan kullanırken bazı aşçılar soğan, bulgur ve pirinç kullanmaz. Peki en lezzetli ezogelin çorbasını yapmak istiyorsanız ne yapmalısınız.

İşte Gazella'nın ünlü şefinin ezogelin çorbası tarifi ve yapılışı:1 adet kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır ve derin bir tencere içerisine koyulur. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğan yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip, karıştırılır ve üzerine 8 su bardağı su (veya tavuk suyu) eklenip kaynamaya bırakılır.

Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerine yıkanmış olan mercimekler ile haşlanıp süzülmüş olan bulgur ve pirinçler ilave edilir. Son olarak çorbanın tuzu ayarlanır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ezogelin çorbası 10 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan çorba, içerisindeki malzemelerin parçalanmasını sağlamak için ara ara tel çırpıcı ile karıştırarak 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen çorba ocaktan alınır ve üzerine yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan Ezogelin çorbası, sıcak olarak servise sunulur.

İMSAKİYE 2017 DİYANET TAKVİMİ İL İL LİSTESİ