BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53

Ezilenlerin intikamı!

Ezilmişliklerin ve aşağılanmışlıkların acısı başkalarından çıkarılmaya çalışılırsa ruhlar iyileşmez, aksine suça yönelen hastalıklı bir hal alır.

Dikkatinizi çekti mi?
Bilboard’larda, reklamlarda bizlere verilen mesajlar hep sevgi üzerine.
Sevgiyi tuhaf mı algılıyoruz?
Buyrun!
’’İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş’’
Türk erkeği de demez mi zaten; ’’insan karısını döver de sever de’’.
Hatta abartalım; ’’insan çocuğunu döver de sever de’’.
Hadi biraz da pek yazılmayana değinelim…
Askeriye…
Askerlik yapanlar bilir. ’’Alt devre ve üst devre’’ denilen bir oluşum vardır. Yazılı kanunları olmayan, askere yeni gelen her çömeze bir ritüel gibi uygulanan efsanevi uygulama. Kıdemli olan askerler yeni gelenlere her türlü işi yaptırırlar. Bir nevi gizli üst/ast uygulamasıdır bu.
Disiplin altına alırlar çömezleri. Olur da haklarını aramaya kalkanlar olursa kıdemliler hemen birleşir ve ezebildiği kadar ezerler onları ve hatta sıraya çekip kasatura ile ellere bile vurulur.
Fırsat gelmiştir işte. Özellikle sivil hayatta kendilerinden daha iyi yaşadıklarını düşündükleri çömezlerden hınç alma vaktidir…
Ya rütbeliler…
Özellikle bazı ast subaylar… Çocukluklarında ve sivil hayatta birçok problem yaşamış, dövülmüş, aşağılanmış olanları ,emirleri altındaki askerlerden fazlasıyla çıkarırlar bu yaşadıklarını.
Etrafınıza bakınız. Mutlaka yaşanmış birkaç örnek görürsünüz.
Lafa geldiğinde bir insanın sevgi dolu ve sevecen olması gerektiğinin altını çizenler, iş icraata geldiğinde ezilmişliklerinin ve komplekslerinin acısını hınca hınç çıkarırlar, en çok da sevdiklerinden.
Emin olunuz ki, çoğunluğun psikiyatriste ihtiyacı vardır.
Çocuğunuza şiddet uygulamayın.
Onlar asla unutmaz ve mutlaka sorgularlar.
Ruhlarında açılan yaralar büyüdükçe dönem dönem kanar. Hatta bilindiği üzere çocukluklarında dayak yiyenler saldırgan ve suça meyilli de olabilirler.
Eşinize şiddet uygulamayın.
Bedensel ve/ya psikolojik…
O duruma gelen bir ilişki zaten bitmiştir. Medenice bitirin ki kadına el kaldırmaya gelince erkeklik damarı kabaran ama kendi cinsiyle kapışma durumunda ürkek bir tavşan durumuna düşen zavallı biri olmayın.
Ezilmişliklerin ve aşağılanmışlıkların acısı başkalarından çıkarılmaya çalışılırsa ruhlar iyileşmez, aksine suça yönelen hastalıklı bir hal alır.
Bu yalın anlatım neden mi kaleme alındı?
Daha iyi anlaşılsın diye.