BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

Ezidiler hangi partiyi destekleyecek?

Batman'a gelen Avrupa Ezidi Federasyonu heyeti, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek kararını açıkladı.

Abone ol

Avrupa Ezidi Federasyonu Eş Başkanı Dr. Leyla Ferman, HDP listelerinden aday gösterilen Ezidi milletvekili adaylarını desteklemek için bölgede olduklarını belirterek, "Ezidilerin dönüşünden, kardeş şehir projelerine kadar bir dizi çalışmayı Batman'da hayata geçireceğiz" dedi.

Avrupa'nın çeşitli kentlerinden aralarında Avrupa Ezidiler Federasyonu Eş Başkanı Dr. Leyla Ferman, akademisyen, yazar ve bazı Ezidi kurumlarının temsilcilerinden oluşan 25 kişilik delegasyon heyeti, 7 Haziran seçimleri öncesinde çıkarma yaptığı Batman'da, HDP'ye tam destek verdiğini açıkladı. Federasyon üyeleri ile Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Milletvekili adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran Belediye Konuk Evi'nde basınla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Başkanı Özdemir, Federasyon temsilcilerini Batman'da görmekten son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Seçime kadar federasyon temsilcileri konuğumuz olacak" dedi.

Avrupa'daki Ezidi Federasyonu'nun 7 Haziran seçimleri öncesinde Batman'a yaptığı geziyi anlamlı bulduğunu belirten Ezidi Milletvekili adayı Ali Atalan ise "Kendi tarihlerinde dışlanmış, ötekileştirilmiş, onlarca katliama uğramış, artık Türkiye'de sayıları parmakla gösterilen bir topluluk olmuştur Ezidiler. Geçen sene Şengal'de insanlığın önünde büyük bir katliam yaşandı. Biz de baskı ve rejim yüzünden Avrupa'ya kaçtık. Şimdi milletvekili adayıyım. Herkes 7 Haziran seçiminde HDP'ye umut bağladı. Ezidiler kendi topraklarına yeniden kavuşmanın umudunu yaşıyor. Buraya Ezidilerin destek amaçlı ziyaretini anlamlı buluyoruz. 7 Haziran'da artık halklar özgürleşecek"diye konuştu.

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Leyla Ferman da bu coğrafyada bir dönemler Ezidilerin yaşadığına dikkat çekti. Yılardır Avrupa'da yaşamlarını sürdüren Ezidilerin ata topraklarına tekrar dönüş hazırlığında olduğunu belirten Dr. Ferman, "Her ne kadar Avrupa'da yaşıyorsak dahi bu topraklar rüyalarımızı süslüyor. 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekliyoruz. Seçime kadar buradayız. Batman'dan Ezidi bir vekilimizi Meclis'e göndermek istiyoruz. Ezidilerin dönüşünden, kardeş şehir projelerine kadar bir dizi çalışmayı Batman'da hayata geçireceğiz" dedi.