BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  GÜNCEL

Ezelin adı da mı değişiyor?

Ezel'in transferi sonrası başlayan karmaşa sürüyor. Show TV'den Atv'ye transfer olan dizinin adı da değişiyor...

Abone ol

Show TV'den Atv'ye transfer olan Ezel'in adı da değişiyor...

Haber3.com yazarı Can Bayır, Ezel'in Show TV'den Atv'ye transferinde yaşanan yazısında diziyle ilgili bir de tüyo verdi.

Geçen hafta Türk televizyonlarında çok ilginç bir transfer yaşandı. Show TV’nin lokomotif dizisi son dönemin en dikkat çeken yapımı EZEL bir günde kanal değiştirdi.

ATV’NİN HEDEFİ PRIME-TIME

Aslında Ezel’in ATV’ye transfer olma süreci 7-8 hafta önce başladı, Dizi kanalı olarak bilinen ATV’nin son yıllarda diziler konusunda şansı yaver gitmemişti ve bu durumdan acil çıkması gerekiyordu.

Öğle kuşağında oldukça başarılı olan ATV “Prime Time”de aynı başarıyı yakalaması gerekiyordu çünkü reklamdan asıl para kazanılan kuşak orasıydı.

ATV yönetimi yeni başlattığı dizilerin iyi gitmemesi nedeniyle de sıkıntılı günler yaşıyordu.

ATV yönetimi bu konuda akıllıca ama bir o kadar da riskli bir karar alarak reyting başarısı kanıtlanmış bir diziyi transfer etmek için kolları sıvadı.

Aynı sırada Ay Yapım, tüm yapım şirketlerinin olduğu gibi Show TV’yle maddi problemler yaşıyordu ve Ezel’den dolayı çok büyük ölçekte maddi sıkıntı içersindeydi çünkü Show TV Ay Yapım'a ödeme yapmıyordu.

ATV yönetimi gerçekten çok profesyonel kişilerden oluşuyor ve doğru hamleyi doğru zamanda yapıyorlar.

KURTLAR VADİSİ GİBİ

Tam Ay Yapım’la Show TV arasında ipler kopacakken ATV yönetimi zaten kendi bünyesinde Samanyolu adlı diziyi de yapan Ay Yapım’a teklifi sundu.

Bu teklifin ardından düşünme, anlaşma ve geçiş süreci 7-8 hafta sürdü ve Ay Yapım artık ödenmeyen bölümlerin altından kalkamayacak duruma gelmeden mantıklı bir hareketle ATV’ye geçti aynı Pana Film’in Kurtlar Vadisi’ni Star’a geçirmesi gibi.

Aslında Ezel’in ATV’ye geçmesi bu kadar basit. Ne transfer parası var, Ne tehdit var, ne vergi borcu sadece düzenli ödeme sözü.

Şimdi gelelim ATV ile Show arasındaki farklara,

Show TV’de son dönemde özellikle maddi konularda yaşanan aksaklıklar artık kanalın yeni yapımlardaki pazarlık gücünü de etkiliyor.

Allahtan Acun çok başarılı bir televizyoncu ve yaptığı her iş tutuyor yoksa Show TV’nin yayınlayacak tek programı sadece Yemekteyiz kalacak. Kurtlar Vadisi’ni de Star TV’ye kaptıran Show TV’nin elinde artık kaçacak çok da fazla şey kalmadı.

Show TV’nin ATV’ye göre artı yanı ise görüntü kalitesi, Evet gerçekten Show TV’nin diğer kanallardan daha iyi bir görüntü kalitesi var bu da izleyiciyi biraz üzecek.

Şimdi gelelim ATV’ye... ATV yönetimi ve program kadrosu yıllarca sabah ve öğle kuşağı programlarında şansı gülmeyen ATV’yi hiç görmediği reytingleri almasını sağlıyor.

Bu yüzden ki ATV gerçekten çok başarılı bir hamle yaptı ve yine bu yüzden ki Show TV’nin önlenemez çöküşü tüm hızıyla sürüyor…

Ezel’in transferiyle ilgili de son gelişme Show TV’nin bugün itibari ile Ay Yapım’dan kasedi teslim etmesini beklediği yönünde.

EZEL HALA YAYIN AKIŞINDA

Hatta bu beklenti o kadar yüksek ki Ezel Show TV’nin sayfasında yayın akışında eski saatinde duruyor.

Son olarak Show TV’nin bir açıklamasında yönetimin tüm bölüm paralarını ödediğine dair. Show TV olayı hukuksal bir boyuta taşımayı düşünüyorsa ödemeleri yapmış olabilir.

EZEL 25 OCAK’TA BİR SÜRPRİZLE ATV’DE

Show TV’nin bu hamlelerinin ne sonuç getireceği belli olmaz ama EZEL 25 Ocak’ta ATV’de yayınlanacak gibi gözüküyor fakat ismi EZEL olmayacak.

Aynı Kurtlar Vadisi’nin sonuna “Pusu” koyması gibi EZEL’de sonuna bir şey ekleyecek.

Haber3