BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp ve Fatih'in kültürel kardeşliği

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'yu ziyaret etti.

Abone ol

Tarihi Yarımada içerisinde kalan Eyüp ve Fatih ilçeleri arasında sosyal, kültürel işbirliği çerçevesinde yapılabilecek çalışmalar üzerine sohbet eden Başkanlar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti projeleriyle ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Tarihi, kültürel eserleriyle yüzlerce yıllık bir birikime sahip Eyüp ve Fatih'te önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaları da masaya yatıran Fatih ve Eyüp Belediye Başkanları, "Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ilçelerde yapılması gereken turizm yatırımları, Tarihi Yarımada'nın kentsel ve mimari mirasına uygun restorasyonlar vb..." konularında da konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fener-Balat-Ayvansaray yenileme projesi hakkında bilgi verirken, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, KUDEB'in Eyüp Sultan Üçgen Ada bölgesindeki restorasyon çalışmalarından bahsetti.

Eyüp ve Fatih ilçeleri arasında kültürel ve tarihsel mirasın korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bölgedeki turizm, ekonomik kalkınmanın gelişmesi konularında da fikir alışverişinde bulunuldu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İsmail Kavuncu'ya İstanbul motifli minyatür çalışması içeren bir çini tabak, Başkan Kavuncu'da Eyüp Sultan figürlü bir tabak hediye etti.