BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL

Eyalet sistemi krizi MHP'den yeni açıklama geldi

Eyalet sistemi krizi son dakika gelişmelerine sahne oluyor. MHP'den bugün yeni eyalet sistemi krizi açıklaması geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Genel başkan sözünden dönmez' dedi.

Abone ol

Eyalet sistemi krizi tırmanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün akşam yaptığı eyalet sistemi açıklamaları 'MHP referandumda hayır mı diyecek?' tartışmalarını alevlendirmişti. Tartışmalar sonrası MHP'den yeni bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Genel Başkanımız sözünden dönecek adam değildir' dedi. 

Yalçın, "Genel başkan verdiği sözden dönmez. Genel başkanın danışmanlar görevden alınsın gibi bir talebi yok" dedi.

AK PARTİ İLE MHP ARASINDA ANLAŞMA VAR MI?

Bahçeli'nin açıklamaları siyaset kulislerinde 'AK Parti ile MHP arasında eyalet sistemi konusunda anlaşma mı var?' tartışmalarına neden olmuştu.

Yalçın, bu iddiaya da yanıt vererek, "Böyle bir anlaşma sözkonusu değil. Görüşmelerde bize böyle bir teklif gelmedi" dedi. 

"DANIŞMAN SIFATI TAŞIYAN KİŞİLER SÜRECİ ZEDELİYOR"

Yalçın,“Genel Başkan'ın demek istediği şu: MHP sahadayken, Evet'in çıkması için bilgilendirmeler yaparken, Cumhurbaşkanı, Başbakan il il sistemi anlatırken, danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, bunu anlatmak istedi” değerlendirmesini yaptı.

"BEN OLSAM GÖREVDEN ALIRDIM"

Bahçeli’nin danışmanlar için “Ben olsam görevden alırdım” yönündeki sözlerinin ise Cumhurbaşkanı’na bu yönde bir çağrı olarak yorumlamanın doğru olmayacağını belirten Yalçın, Genel Başkan’ın kendi kanaatini dile getirdiğini belirtti.