BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  EKONOMİ

EXPO 2016 Antalya'da başlıyor!

Uluslararası Sergiler Bürosu kuralları gereği EXPO süresince 3 kez düzenlenecek Uluslararası Katılımcılar Toplantısı'nın ilki, EXPO 2016...

Abone ol

Uluslararası Sergiler Bürosu kuralları gereği EXPO süresince 3 kez düzenlenecek Uluslararası Katılımcılar Toplantısı'nın ilki, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileri ile katılımcı ülkelerin komiserleri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, açılış günü yaklaşırken, hazırlıkların planlandığı gibi devam ettiğini bildirdi. Alanın açılışa hazır hale getirilmesi için ülke bahçelerinin yapımının tamamlanması gerektiğini kaydeden Aydın, inşaatların 10 Nisan'a kadar bitirilmesinin önemine işaret etti.

Toplantıda Uluslararası Sergiler Bürosu kuralları gereği Ülke Komiserleri Kurulunun seçimi de yapıldı. Katılımcı 14 ülkenin komiserinden oluşan kurulun başkanlığına, İtalya Ülke Komiseri Aniello Musella seçildi.

Musella, EXPO 2016 Antalya'nın açık kalacağı 6 ay boyunca her şeyin yolunda gitmesi için çalışacaklarını, nüfusunun yarıdan fazlası genç olan Türkiye'de gelecek nesiller için yeşil bir dünya temasıyla düzenlenen EXPO 2016'nın son derece anlamlı olduğunu belirtti. Katılımcı ülke sayısının EXPO'lar için oldukça önemli olduğunu ifade eden Musella, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'dan neredeyse 50'ye yakın ülke temsilcisinin Antalya'ya geleceğinin altını çizdi.

Toplantıda katılımcılara, ulaşım, konaklama, vize, çalışma izni, lojistik, gümrük, akreditasyon ve güvenlik gibi konularda bilgi verildi.
Katılımcı ülkelerin temsilcileri daha sonra EXPO 2016 Antalya Sergi alanını gezdi.

Öte yandan, EXPO 2016'nın katılımcıları arasında yer alan Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter ile EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök arasında resmi katılım sözleşmesi imzalandı.