BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  POLİTİKA

Evrenin Çinli bir kızı var

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Çinli bir kızı var. Adı Ching Wang... Hikayesi ise;

Abone ol

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Çinli bir kızı var. Evren Ching Wang'ı 1982'de Çin'i ziyaret ettiği sırada tanıdı ve daha sonra manevi evlat edindi. Wang şimdi Türk eşiyle birlikte Antakya'da yaşıyor.

37 yaşındaki Wang Evren'i ilk kez Çin'de rehberlik yaptığı sırada tanımış ve Wang'ın hayatı öyle değişmiş...

EVREN'E DEDE DİYOR

Kenan Evren'den ''dedem'' diye söz eden ve tüm huylarını çok iyi bildiğini belirten Wang, şöyle anlatıyor:

''Dedemden, Çin gezisinde rehberlik ederken çok takdir gördüm, 'benim manevi kızım olur musun?' dedi. Gerçekten çok heyecanlandım. Türkiye'ye dönen Evren'e sürekli mektuplar yazdım ve kartlar attım. İlişkilerimi hiç kopartmadım. Çin, 1983 yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilk kez davet edilmişti. Ben de Türkiye'ye gidecek 11 kişilik çocuk kafilesinin içinde yer aldım. Bu gelişimde Türkiye'de dedem ile yeniden görüştüm. Lise öğrenimini Çin'de tamamladıktan sonra üniversite eğitimimi, dedemin de desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladım. Bir holdingde üst düzey yöneticilik yaptım.''

Evren'in manevi kızı olmanın her zaman ağırlığını taşıdığını ifade eden Wang, ''Dedemin konumuna ve Çinli gençlere örnek olmak için tüm yaşamımda sorumluluğumu elden bırakmadım'' dedi.

''DÜĞÜNÜM 12 EYLÜL'DE YAPILDI''

İşletme Fakültesinde öğrenim görürken, aynı üniversitenin İktisat Fakültesinde okuyan Hataylı Metin Ekal ile tanıştığını ve birbirlerini çok sevdiklerini ifade eden Wang, ''Üniversite eğitimi sonrasında ülkeme dönmedim. Metin ile uzun yıllar flört ettik. İnançlarımıza göre tek rakamlı günlerde evlenmek uğursuzluk getirirdi. Orduevinde 12 Eylül'den başka boş gün yoktu. Düğünümüz de 2003 yılının 12 Eylül'üne denk geldi. Herkes bunu farklı yorumladı. Nikah şahitliğimi Kenan Evren yaptı.''

Fırsat buldukça eşiyle birlikte Kenan Evren'i görmeye gittiğini belirten Wang, ''dedemin sağlığı iyi, sürekli spor yapıyor, İzmir'de okullarda konferanslara katılıyor, O'nun sevdiği zeytinyağlı yöresel yemekler yaparak moral veriyor, resimlerine konu buluyorum'' dedi.

Yöresel yemekler de yapan ve düzgün Türkçesi ile çevresindekilerin ilgisini çeken Wang, dedesini kısa süre içinde Hatay'da ağırlayacaklarını söyledi.