BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Evren'in cenazesine iktidar da muhalefet de gitmiyor

Hükümet ve dört muhalefet partisi, Cumartesi günü tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademis'nde ölen, 12 Eylül darbesinin lideri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine katılmıyor. Evren Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Abone ol

Hükümet ve dört muhalefet partisi, Cumartesi günü tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademis'nde ölen, 12 Eylül darbesinin lideri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine katılmayacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Evren, Salı günü Ahmet Hamdi AKSEKİ Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“7’nci Cumhurbaşkanı ve 17’nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN (Top.1938 –50), 09 Mayıs 2015 tarihinde Ankara'da vefat etmiştir. 1918 yılında Manisa/Alaşehir’de doğan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN, 1938 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur.”

“ Türk Silahları Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde birlik komutanlığı ve karargâh subaylığının yanı sıra 17’nci Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN 1963 yılında Tuğgeneralliğe, 1966 yılında Tümgeneralliğe, 1970 yılında Korgeneralliğe, 1974 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.”

“ 1983 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Orgeneral Ahmet Kenan EVREN 1983 -1989 yılları arasında yedinci Cumhurbaşkanımız olarak görev yapmıştır. Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN’in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi AKSEKİ Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.”

'Kusura bakmasın'

Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın kaynaklarına dayanarak bildirdiklerine göre 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine hükümetten herhangi bir katılım olmayacak.

Evren'in cenazesine muhalefet de katılmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacaklarını “Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız" sözleriyle açıkladı.

MHP yöneticileri de Kenan Evren’in cenazesine partiden katılım olmayacağını belirttiler.

HDP’den ise Eş Genel başkan Selahattin Demirtaş Kenan Evren'in cenazesi için "Bizden tek bir kişi cenazeye gitmeyecek, kusura bakmasın" demişti.

Bazı örgütler, Evren'e devlet töreni düzenlenmemesi için hükümete çağrıda bulunmuşlar, bunun darbeyi meşrulaştıracağını savunmuşlardı.

12 Eylül darbesi nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve rütbeleri geri alınan Evren'in cezası Yargıtay tarafından henüz onaylanmadığı için 2006 tarihli yasa uyarınca Evren'e devlet töreni düzenlenecek.