BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.488,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Evren için neden taziye mesajı yayınlanmadı?

Kenan Evren için siyasi partilerden taziye mesajı gelmemesini yorumlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Demokratik siyasetin bu konuda taziye yayınlamamış olması kadar normal bir şey olamaz'' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 9 Mayıs Cumartesi gecesi Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hayatını kaybeden 7'nci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren için  siyasi partilerden herhangi bir başsağlığı ya da taziye mesajı yayınlanmaması konusunda açıklama yaptı. Kurtulmuş, ''Demokratik siyasetin bu konuda taziye yayınlamamış olması kadar normal bir şey olamaz'' dedi.

NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Evren'in ölümünün ardından siyasi partilerin 'sessizliği'ni şöyle yorumladı:

"ALLAH GÜNAHLARINI AFFETSİN"

12 Eylül'ün komutanı olarak önemli bir rol oynadılar ne yazık ki olumlu bir rol olduğu söylenemez. Çok önemli bir askeri darbenin lideri ölmüş oldu. Demokratik siyasetin bu konuda taziye yayınlamamış olması kadar normal bir şey olamaz. Allah günahlarını affetsin. Günahlarının çok ağır olduğunu ağır bir günah galerisine sahip olduğunu herhalde Türkiye'de çok büyük bir çoğunluk ittifakla kabul ediyor.

kenan-evren.20150511165223.jpg

"AK PARTİ'DEN KİSME CENAZEYE KATILMAYACAK"

Parlak bir dönem olmadığı için hiç kimseden de taziye dileği ortaya konulmuyor. Darbenin dışarıdan planlandığı biliniyor. Anormal yollarla siyasete müdahale etti. AK Parti'den de hükümetten de kimse cenazeye katılmayacak. Ama bir devlet töreni yapılacak.

numan-kurtulmus.20150511164346.jpg

"KENAN EVREN TAM OLARAK YARGILANMADI"

Tam anlamıyla yargılanmadı. 12 Eylül'de değiştirilmiş olan birçok antidemokratik yasalar duruyor. Bunları ortadan kaldırmak siyasetin boynunun borcudur. Alt kadrolar yargılanmadı doğru ama sonuçta bir şey başladı. Bu bir adımdır.