BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Evlilik baskısı dağa çıkarıyor!

Zorla evlendirme, başlık parası ve mirastan mahrum bırakmak kız çocuklarını terör örgütünün kucağına itiyor

Abone ol

Polis Akademisi bünyesinde bulunan Uluslararası Terörizm ve Sınır aşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) ''Terör Örgütlerinde Militan Kimlik İnşası ve Eleman Profili: PKK/KCK Örneği'' araştırması raporunda, örgütün profilini ortaya koyuyor.

Araştırma raporunda, sosyo-ekonomik eşitsizlikler, yoksulluk, nüfus, eğitim düzeyi, yaş, cinsiyet, etnik yapı ve devletin uyguladığı politikaların, bireyleri terör örgütlerine katılma konusunda ''motive ettiğine'' işaret ediliyor.

Terör örgütünün en fazla ''eğitimsizlik (cehalet)'' ve ''yoksulluk''tan beslendiği vurgulanan raporda, sevgisiz büyüyen ve bu nedenle kimlik bunalımı yaşayan gençlerin kendisini terör örgütünün kucağında bulduğu ifade ediliyor.

Örgüte katılan bireylerin cinsiyet dağılımına bakıldığında ise, örgüte katılımda kadınların ön planda olduğunun gözlemlendiği vurgulanıyor.

Raporda, ''zorla evlendirme, başlık parası ve mirastan mahrum bırakmanın, kız çocuklarını çaresizliğe düşürdüğü, sonuçta da kız çocuklarının örgüte katılmayı bir kaçış yolu olarak gördükleri'' kaydediliyor.