BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Evlerini yılanlar basınca

Evleri yılanlar tarafından istila edilen 6 kişilik aile, devletin verdiği konteynırda yaşamaya başladı.

Abone ol

Şirvan Kurban, evindeki gardırobun kapısını açtığında üstüne yılan düşünce çığlık atıp evi terk ettiğini anlatarak, “Eşim çatıda çok sayıda yılan görünce panikle aşağıya inip evi terk ettik. 4 çocuğumla birlikte sokakta kaldık. Valiliğin bize verdiği konteynıra sığmadığımız için 2 çocuğum akrabalarının evinde kalıyor” dedi.

4 kişilik Mevlana Evi'nde yaşamlarının çok zor geçtiğini, ilköğretim ve liseye giden çocuklarının mağdur olduğunu belirten anne Şirvan Kurban, “Belediye ve valilikten gelip evimizi incelediler. Daha sonra, 'Evi ilaçlayıp yılanları yuvasına kaçırtalım, sonra da 1 metre temeliyle birlikte yılanların yuvasının bulunduğu toprağı kaldırıp Ağrı Dağı eteklerine atalım. Bu yılanlı evden sizi kurtaralım. Size de yeni ev yapalım' dediler. Belediye Başkanı bize söz verdi. Ama ne evimizi yapan var ne de bize destek olan var. Çoluk çocuk perişan olduk. Şimdi de Belediye Başkanı, “Her evine yılan, kurbağa girene biz yardım mı edeceğiz?” diyor. Eşim işsiz, yazın amelelik yapıp biriktirdiği paralarla kışın yaptığımız borçlarımızı kapatıyor. 4 çocuğum okuyor. Benim de bir gelirim yok. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz” ifadelerini kaydetti.

YILLARDIR YILANLARLA BİRLİKTE YAŞIYORLAR

Yıllardır bilmeden yılanlarla yaşadıklarını, duydukları seslerin kuş değil, yılan sesi olduğunu şimdi fark ettiklerini söyleyen baba Orhan Kurban ise, “İyi ki o yılanlar bizi sokmadı, çocuklarıma zarar vermedi. Zaman zaman evimizin çatısında yılanları görüyorduk. Dışarıdan geldiklerini sanıyorduk. Bu kadar çok yılanın olduğunu tahmin bile etmiyorduk. Meğerse evin her yanı yılan yuvası olmuş. Duvarların içi bile yılan kaynıyor. Yılanlar evimizi elimizden aldı. Biz yuvasız kaldık. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Devletin veya belediyenin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Zira güveneceğimiz başka bir yer yok. Ekonomik olarak da ev yapabilecek durumda değiliz. Bize uzanacak bir şefkat eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YILANLA İLGİLİ BİR MÜCADELEMİZ YOKTUR”


Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını da anlatan Orhan Kurban, kurum adına Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan'ın imzası ile, “Şirvan Kurban isimli şahsın evine girildi. Yapılan tespit neticesinde ve şahsın beyanı doğrultusunda evinde yılan olabileceği kanaatine varılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, yılanla ilgili herhangi bir mücadelemiz olmadığından bir yaptırımda bulunulmamıştır” cevabını aldıklarını söyledi. Kurban, “Şu halde mağduruz. Bu durumda yılanlardan kim bizi kurtaracak? Evimizi kim yapacak? Daha ne kadar konteynırda yaşayacağız?” diye konuştu.