BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evlenmenin de artık okulu var!

Belediyelerin meslek edindirme veya hobi kurslarına alışığız. Evlilik kursları ise yeni. Mamak Belediyesi Evlilik okulu açıp sertifika verecek.

Abone ol

Mamak Belediyesi Mamak Dayanışma Merkezi, sevgi dolu ve mutlu bir evliliğin sırlarını paylaşmak için ücretsiz Evlilik Okulu'nu 19 Nisan'da hizmete açıyor.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği işbirliğiyle açılan Evlilik Okulu için kayıtlar Mamak Kültür Merkezi (MKM)'nde başladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Evlilik hazırlığı yapan gençleri ve evli olan çiftleri okulumuza bekliyoruz." dedi.

Aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması ve toplumdaki aile yapısının bozulmaması için hizmete açılacak Evlilik Okulu için kayıtlar, Mamak Kültür Merkezi'nde başladı. Ücretsiz olan Evlilik Okulu'na kayıt yaptırmak isteyenlerin MKM'ye şahsen gelerek, başvuru formlarını doldurmaları gerekiyor.

Sevgi dolu ve mutlu bir evliliğin sırlarının paylaşılacağı Evlilik Okulu, 19 Nisan'da başlayıp, 28 Mayıs'ta sona erecek. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00-17.00 arası katılımcılara, NLP uzmanı Rabia Zencirkıran, Araştırmacı Yazar Aliye Satılmışoğlu, Eğitimci Gülay Onat, Eğitim Danışmanı Fethiye Boynueğri tarafından, yaklaşık 50 saat ders verilecek. Derslerde, evlilikte sağlıklı iletişim, eşlerin birbirini tanıması, aile içi iletişim, erkek ve kadın gözüyle evlilik ve sağlıklı birey, konuları işlenecek. Kurs bitiminde katılımcılara, sertifika verilecek.

Gelecek kuşakların sağlam temeller üzerinde yükselmesi için evlilik kurumunun önemine vurgu yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Birçok kişinin aile kurmaya hiç hazırlanmadan, bilgi eksikliği giderilmeden, evlilik gibi çok önemli ve uzun bir maratona hazırlıksız katılması, sorunları beraberinde getiriyor. Evlilik Okulu'nu, gençlerin bu bilgi eksikliğini gidermek, toplumsal bilinç oluşturmak, mutlu ve sevgi dolu bir aile yaşamı için yapılması gerekenleri paylaşmak için hazırladık." diye konuştu.

Okulun evli çiftlere de rehber olacağını bildiren Başkan Akgül, "Okulumuzda büyük mutlulukların aile içinde yaşanan küçük mutluluklarda gizli olduğu gerçeğini hatırlatmaya çalışacağız. Bakış açımızı değerlerimiz ile aynı doğruluk ekseninde buluşturup, yarınlarımıza daha güvenle bakabilmek için tüm Mamaklıları, Evlilik Okulu'na bekliyoruz." şeklinde konuştu.