BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  GÜNCEL

Evlat acısının ardından yardım bekliyorlar !

Aksaray’da bir hafta önce evlerinde çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aile, 2 çocukları ile birlikte yeni tutulan ve eşyaları olmayan evde ...

Abone ol

Aksaray’da bir hafta önce evlerinde çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aile, 2 çocukları ile birlikte yeni tutulan ve eşyaları olmayan evde yardım bekliyor.
Üç evladını kaybeden baba Nazım Tarhan, çocuklarının acısını dindiremeden ortada kaldıklarını belirterek, yardım beklediklerini söyledi. Her gün farklı bir yerde kaldıklarını ifade eden baba Tarhan, “Biz yangından sonra perişan olduk. Kalacak yerimiz yok. 3 gün bir komşuda, 2 gün bir başka komşuda kalıyoruz. Bize bir ev tutuldu ama evde hiçbir şey yok boş. Beton üstünde kalıyoruz. Kalacak bir evimiz yok. Yatacak bir yatağımız yorganımız yok. Yardım bekliyoruz” dedi.
Anne Cennet Tarhan ise yangından sonra ortada kaldıklarını belirterek, “Çoluğum çocuğumla orada burada kalıyorum. 2 gün orada, 2 gün burada. Yani biz yardım bekliyoruz, ev eşyası bekliyoruz. Hiçbir şeyim yok, 2 yavrumla, eşim ve ben ortada kaldık. Çocuklara yedirecek ekmeğim bile yok. Orada burada kalmaktan çekiniyorum. Evimizde yaşamak istiyorum. 3 yavrumu kaybettim, dışarıdayım, yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.
Yangında hayatını kaybeden çocukların dayısı Serdar Doğan da, aileye komşu ve akrabaların yardımı ile bir ev kiraladıklarını belirterek, eve eşya bulamadıklarını ve ailenin bu yüzden evde kalamadığını söyledi. Doğan, “Biz şimdi burayı kendi imkanlarımız ile kiraladık. İçeriyi badana boya yaptırdık. Ama şu an içerisi bomboş eşya yok. Aile, çoluk çocuk bir gün benim evimde, 2 gün ablamda, 3 gün komşuda, orada burada kalıyorlar. Bu ailenin 3 tane evladı gitti. Bunların acısını dindirmek için biz kendi üzerimize düşeni ve elimizden geleni yaptık. Devletimizden de destek, yardım bekliyoruz. Bu çoluk çocuk ne yemek yiyebiliyorlar, ne de giyinebiliyorlar. Banyo bile yapamıyorlar. 3 yavrularını kaybettiler ama ne kadar eşya varsa onlar da yandı bitti. Bir battaniye bile kalmadı” dedi.
Aileye yangın sonrasında Valilik tarafından bir miktar maddi yardımda bulunulduğu öğrenildi.
(İHA)