BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Evladım benden önce ölsün diye dua eden anneler

Özge Uzun, kısa süre önce bir muayenede koltukaltında tespit edilen bir kitle yüzünden hissettiklerini anlattığı yazısında "Benden önce yavrum ölsün" diye dua eden anneleri yazdı...

Abone ol

Ünlü televizyon sunucusu Özge Uzun'un dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısı hem eğitim sistemini sorguluyor hem de pek çok okurun tüylerini diken diken eden bir yakarış ile kamuoyunun dikkatini çarpıcı bir konuya çekmeye çalışıyor.

Özge Uzun, milyonda bir görülen doğumsal anormalilerle hayata gelen ve şuan 7 yaşında olan oğlu Dağhan ile birlikte yaşadıklarını daha önce de defalarca anlatmıştı.  Doğduğu günden beri birçok kez operasyon geçiren ve hastalığına tam olarak bir teşhis konulamayan oğlunu büyütürken pek çok zorluk yaşayan Uzun, özel eğitime gereksinim duyan çocukların toplum dışına nasıl itildiğini, bu itilmenin okullarda başladığını anlattı yazısında.

"EVLADIM BENDEN ÖNCE ÖLSÜN ALLAHIM..."

Uzun, "Biliyor musunuz konuştuğum annelerden bir çoğu ” ben ölmeden sen al evladımı yanına” diye dua ediyor… Bir anne nasıl evladı kendinden önce ölsün diye yalvarır? Koşulsuz seven, yine evladı zarar görmesin diye endişelenen anne böyle bir duayı eder…" diye sordu.

EYVAH YA KANSERSEM DEMEDİM...

Uzun, kısa süre önce bir muayenede koltukaltında tespit edilen bir kitle yüzünden hissettiklerini de şöyle anlattı:

Geçtiğimiz ay koltuk altımda bir kitle tespit edildi… Bununla ilgili ne yapılacak diye uğraşırken aklımda olan tek soru “Eyvah, ya kanserse” değildi. “Dağhan ne olacak” tı…