BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  DÜNYA

Evini sattı, hayvan barınağı kurdu

Evlilik alyansını ve evini satarak, hayvan barınağı kurdu. Mefaret Özmez, şimdi hayalini kurduğu barınakta 1000 sokak hayvanının karnını doy...

Abone ol

Evlilik alyansını ve evini satarak, hayvan barınağı kurdu. Mefaret Özmez, şimdi hayalini kurduğu barınakta 1000 sokak hayvanının karnını doyurmanın mutluluğunu yaşıyor.

GERÇEK BİR HAYVANSEVER
16 yıl önce Bursa’daki evlerinin önünde yeni doğum yapan bir köpeğe ve onun 9 yavrusuna bakmasıyla hayatı bir anda değişen Özmez, hayatını hayvanları korumaya adadı. 2003 yılında Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği kurduklarını anlatan Özmez, hayvanların zarar görmemesi için elinden geleni yaptığını kaydetti. 5 dönüm üzerinde kurulan barınak ile yalnız bırakılan ve şiddet gören hayvanları sahiplenen Özmez duyanlara “İşte gerçek hayvansever budur” dedirtiyor.

BARINAK KURMAK İÇİN ALYANSINI SATTI
Sokak hayvanları için yer arayışına giren Özmez’e Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden müjdeli haber geldi. Başkan Recep Altepe’den destek konusunda olumlu cevap alan Özmez, Bademli’deki yeni barınağında kediden köpeğe, ördekten horoza kadar 800’ü aşkın hayvanla birebir ilgileniyor. Özmez, “Heryerden eşya topladım. Köpekleri buraya doldurdum. Senelerce cereyansız kaldım. Hiçbir yardım görmedim. 2 yıl öncesine kadar sefalet çektim. Sel baskınları oldu. Etrafı çevrili olmadığı için köpekler hasta oldu. Bir daire parasından fazlasını buraya harcadım. İki maaşım vardı. Hepsini buraya veriyordum. Alyansım vardı. Onu sattım. Ama ben yılmadım” diye konuştu.

HER GÜN BİN 500’E YAKIN HAVYAN DOYURUYOR
Özmez, gerçek hayvanseverlere, ‘Yardımınızı bekliyoruz” çağrısında bulundu. Hayatını hayvanlara adayan Özmez, “Evimin önünde 9 yavrulu köpekle başlayan maceram, 875 köpek, 100 kedimle devam ediyor.Ekibimizle, barınaktan sonra 6 ayrı noktaya ulaşarak, günlük bin 500’e yakın hayvan doyuruyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)