BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  POLİTİKA

'Evet'çi diye ihraç ettiler!

DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıkladığı için partisinden 'resmen' ihraç edildi.

Abone ol


İNTERNETHABER.COM-Türk siyasetinde nadir görülen bir siyasi ihraç yaşandı. Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, referandumda "Evet" oyu kullanacağını açıkladığı için disiplin kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi. Böylece, merkez sağda ilk kez eski bir lider, partisinden disiplin kurulu kararıyla ihraç edilmiş oldu.

DP eski lideri Soylu, ihraç olayını İnternethaber'e değerlendirirken, "Herhalde Ankara'daki malum sokağın gönlü olmuştur" sözleriyle, Güniz Sokak'taki Süleyman Demirel'e gönderme yaptı.

TEDBİRLİ OLARAK KESİN İHRAÇ

Soylu'nun, "Evet" oyu vereceğini açıklamasının ardından partiden ihracı gündeme gelmişti. İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Süleyman Soylu'nun savunması da istenmişti.
Soylu'ya 25.08.2010 tarihinde İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı tarafından bir yazı gönderilmişti. İlgili yazıda, kurulun 17.08.2010 tarih ve 06 karar sayılı toplantısında, kendisinin partiden 'tedbirli olarak kesin ihracına' karar verildiği iletildi.

YARGI YOLU AÇIK

Soylu'nun parti tüzüğünün 53.maddesi gereğince Yüksek Haysiyet Divanı'na itiraz etme hakkı bulunuyor. Yüksek Haysiyet Divanı'nın itiraza ait vereceği karar ise kesin. Soylu'nun bu aşamadan sonra parti tüzüğünün 60. maddesine göre, yargıya itiraz hakkı da bulunuyor.

SOYLU: 'EVET' MÜCADELEM SÜRECEK

Soylu, İnternethaber'in sorusu üzerine ise şu açıklamayı yaptı:

"Siyasi misyonum gereği, sadece milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkıyorum diye ihraç edilmem kaderin tecellisi. Herhalde Ankara'daki malum sokağın gönlü olmuştur. Ama biz 12 Eylül'e kadar hiçbir şekilde hızımızı kesmeden evet mücadelemize ve demokrasi mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah, 13 Eylül günü itibariyle, vicdanlarla örtüşmeyen bu kararı alanlarla hesaplaşmaya başlayacağız."