BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

'Evet' çıkarsa dükkanı kapatırız diyen anketçi uçtu!

Referandumdan 'evet' çıkarsa şirketini kapatacağını duyaran AKAM Başkanı Kemal Özkiraz çark etti. Özkiraz, sandıktan yüzde 53 'hayır' çıktığını ileri sürdü.

Abone ol

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, referandum sonuçlarında hile yapıldığını ileri sürdü. Şirketini kapatma kararı alan Özkiraz, sandıktan yüzde 53 hayır oyu çıktığını söyleyerek şaşırttı.

Özkiraz, "Problemimiz sandıktan ne çıktığı değil, sandığa ne girdiği. Sandığa giren çıkmadı zaten problem burada. Hayır oyları yüzde 53'ün çok üzerinde" dedi.

Kemal Özkiraz, KRT'de Haber Merkezi programında Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı.

Referandumun en çok konuşulan ismi olan Özkiraz, sandıktan yüzde 53'ün üzerinde hayır oyunun çıktığı iddiasında. Yüzde yüz hile yapıldığından yüzde yüz emin olduğunu söyleyen Özkiraz, "Sandığa giren çıkmadı, problem burada" dedi.

İşte Özkiraz'ın ilginç açıklamaları:

"YÜZDE YÜZ HİLE YAPILDI, YÜZDE YÜZ EMİNİM"

"Şaibeli demek doğru düzgün yapılıp yapılmadığı belli olmadığı anlamındadır. Bu seçim şaibeli değil, bu seçim yüzde yüz hileli bir seçimdir, yüzde yüz eminim.

"PROBLEM SANDIKTAN NE ÇIKTIĞI DEĞİL, SANDIĞA NE GİRDİĞİ"

Problemimiz sandıktan ne çıktığı değil, sandığa ne girdiği. Adalet Kalkınma Partisi sandıktan çıkanı değil, sandığa giren millet iradesini yok sayıyorlar. Sandığa giren çıkmadı zaten problem burada. Sandığa giren belli, sandığa net olarak hayır girdi.

"YÜZDE 53'ÜN ÜZERİNDE HAYIR OYU ÇIKTI"

Bizim tahminimiz yüzde 53 hayırdı. Yüzde 53'ün çok üzerinde hayır çıktı.

"AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 40'A DÜŞTÜ"

Ak Parti'nin oyları yüzde 40. Ak Parti güçlü olduğu her yerde oy kaybetti."