BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  SAĞLIK

Evde serinlemek sandığınız kadar zor değil

Yaz bir yandan kavuruyor, bir yandan yağmurlarla geliyor. Yaz yazdır, sıcağının etkisi geçmez. Peki yazın kavurlan bünyemizi nasıl serinletebiliriz? İşte serinleten yaz içecek ve yiyecekleri.

Abone ol

Yaz bir yandan kavuruyor, bir yandan yağmurlarla geliyor. Yaz yazdır, sıcağının etkisi geçmez. Peki yazın kavurlan bünyemizi nasıl serinletebiliriz? İşte serinleten yaz içecek ve yiyecekleri.

İşte hem doğal hem serinletici tarifler

KAVUNLA SERİNLEYİN: Kavunu soğuk bir içecek olarak tüketmeyi çok seveceksiniz. 4 ince dilim kavunu kabuklarından ayırdıktan sonra küçük parçalar halinde kesin. 1 su bardağı soya sütü ve 1 çorba kaşığı yoğurtla kısa bir süre blenderden geçirdikten sonra bekletmeden kısa süre içerisinde tüketin. Kavun A, B ve C vitaminleri açısından çok zengindir. Bunlara ek olarak E ve K vitaminlerini de içeren kavunun bağışıklık destekleyici, kalp damar sağlığını koruyucu, sindirim düzenleyici ve sakinleştirici etkileri bulunuyor.

DOMATESİ BİR DE BÖYLE TÜKETİN: Domates A, C ve E vitamini ile folik asit açısından zengin bir sebze. Domates tüketimi arttıkça kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskinde azalma olduğu bazı klinik çalışmalarla saptanmış. Domates tüketimi obezite sorununun giderilmesine ve sinir sisteminin düzenlenmesine de yardımcı olabiliyor. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildin korunmasında ve yaşlanmanın geciktirilmesinde de rol oynuyor. Bu etkileri sayesinde taze sıkılmış domates suyuna ekleyeceğiniz maden suyu ile taze nane yaprakları, lezzetli ve serinletici olmasının yanında hastalıklardan da korunmanıza yardımcı olacaktır.

BU LİMONATAYI DENEYİN: Ekşi sevmeyenlerin keyifle içebilecekleri bir limonata tarifi: 2 adet limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi,1 çorba kaşığı bal, 1 dilim orta kalınlıkta karpuz ve 1 orta boy elmayı bir kaba doğrayıp, tüm malzemeleri blenderden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı ince bir süzgeç veya tülbent yardımıyla süzün. 3-4 bardak suyla karıştırıp servis edin. Tam bir A vitamini deposu olan karpuz göz sağlığını koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Likopen açısından zengin bu meyve kalp damar sağlığının korunmasında da yardımcı oluyor.

SOĞUK ÇAYINIZI KENDİNİZ YAPIN: 2 orta boy şeftaliyi, yarım su bardağı kuru üzüm ve 2 su bardağı suyla birlikte malzemeler püre kıvamına gelene kadar pişirin. Elde ettiğiniz karışımı süzdükten sonra üzerine 1 su bardağı çay demi ve 4 su bardağı su ekleyin. Buzdolabında soğutup taze nane yaprakları ekleyerek afiyetle içebilirsiniz. Vitamin ve mineral açısından zengin olan şeftali, diyabet ve kalp hastalıklarıyla savaşmada, cilt ve göz sağlığının korunmasında bağırsak ve mide sorunlarını çözmede yardımcı olduğu gibi içeriğindeki demirle kansızlık sorunu olanların faydasını görebileceği bir meyve.