BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
SAĞLIK

Evde kefir nasıl yapılır? En iyi kefir tarifi

Çok sevilen içecek olan kefiri evde nasıl yapabilirsiniz? Biz kefiri kendimiz yaptık. Nasıl yapıldığını izleyin. Sağlığa çok faydalı kefiri evde yapmayı denemenizi öneririz.


Kefir yapımı tıpkı yoğurt gibi oldukça basit bir işlemdir. Ancak mayalama yöntemi ile kefir yapmak pek bilinmediği için yoğurt kadar evlerde yapılmaz.

Evde kefir yapımına geçmeden önce aşağıda yer alan ipuçlarını mutlaka göz önünde bulundurun.

Kefirin tarifi de tıpkı yoğurt gibi mayalama usulüne dayanır. Kefiri hazırlamak için sütün ideal ısısı 5 ila 20 derece arasında (oda sıcaklığı) olmalıdır. Aynı şekilde kefir mayaları yani taneleri ile sütün ısısı da birbirine yakın olmalıdır.

Eğer 24 saatlik bir kefir yapıyorsanız kavanozun alt kısmında su birikmesi olmaz ancak 48 saatlik bir kefir yapıyorsanız kavanozun alt kısmına su çökecek kefir, üste çıkacaktır.

Aynı anda iki kavanozunuz var ve 48 saatlik kefir yapıyorsanız ve hangi kavanozu içmeniz gerektiğini hatırlamıyorsanız kefir kavanozunun altında biriken sudan anlayabilirsiniz.

Kefir mayasının / tanelerinin zarar görmesini istemiyorsanız kavanozu sıcak suyla yıkadıktan sonra kefir tanelerini içine hemen atmayın kavonuzun soğumasını bekleyin. İşte size bir kaç basit adımda kefir yapımı.

Sitene Ekle
Etiketler