BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40

Ev alırken acele etmeyin!

Ev alırken acele etmeyin!

Sıfır daire alırken verilen kararlar kişilerin hayatlarını ciddi anlamda etkiliyor işte bu yüzden ev alırken acele etmemek gerek.

Ev alırken acele etmeyin!

Ruhsat almadan konut satışı yasak: Yönetmeliğin amacı, “ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemek” olarak açıklandı. Banka kredisi ile konut alacaklar için finansal yönetmeliğe göre;

Ev alırken acele etmeyin!

Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorundadır. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamaz.

Ev alırken acele etmeyin!

Ön ödemeli konut satışının tapu siciline tescil edilmesi zorunludur. Satış vaadi sözleşmesinin ise noterde düzenleme şeklinde yapılması zorunludur. Satıcı, geçerli bir sözleşme yapılmış olmadıkça tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez.

Ev alırken acele etmeyin!

Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için satıcının ön ödemeli konut satışına başlamadan önce; kapsamı, koşulları ve uygulama esasları Hazine Müsteşarlığı'nca belirlenen bina tamamlama sigortası yaptırması veya Bakanlık'ça belirlenen diğer teminat ve şartları sağlaması zorunludur. Bina tamamlama sigortası kapsamında sağlanan tazminat, teminat ve benzeri güvenceler iflas veya tasfiye masasına dâhil edilemez, hacz olunamaz, üzelerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamaz