BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ev alacak olanlar elini çabuk tutsun

Ev almaya niyetliyseniz bunlar son fırsatlar. Kriz nedeniyle düşen emlak fiyatları yeniden artmaya başladı.

Abone ol

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesinin piyasayı canlandırdığını, ev alacak olanların elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Güleroğlu, 2006'nın ikinci yarısında bankaların konut kredisi faizlerini yükseltmesiyle durgunluğa giren emlak piyasasının geçen aydan itibaren bankaların tekrar faiz oranlarını indirmeye başlamasıyla canlanmaya başladığını belirtti.

Geçen 3 yıllık süreçte birinci el konutlarda çok sıkıntı yaşanmadığını, piyasanın büyük bölümünü oluşturan ikinci elde ise ''yaprak kımıldamadığını'' dile getiren Güleroğlu, şunları söyledi:

''Geçen dönemde talebin olmaması ve kriz nedeniyle arz yönlü hareket, ev fiyatlarının yüzde 40'lara varan oranda geriye çekilmesine neden oldu. Ancak, konut kredisi faizlerinin tekrar 2006 yılındaki seviyelerine gelmesi piyasaya canlılık getirdi. Yeni faiz oranlarına tüketicilerin büyük ilgi gösterdiğini öğrendik. Emlak komisyoncularının da işlerinde hareketlilik başladı. Bunun bir sonucu olarak geçen aydan bu yana fiyatlarda tekrar yükseliş trendi başladı. Temmuza göre yüzde 5'lik bir artış var. Kredi faizleri ve talep böyle devam ederse fiyatlarda artış kaçınılmaz. Bu yüzden ev alacak olanların elini çabuk tutması gerekiyor.''