BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

EUS tercih kılavuzu ÖSYM nasıl yapılır EUS tercih ekranı

EUS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Binlerce aday EUS 2017 tercihlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Eczacılıkta uzmanlık tercihleri EUS güncel tercih ÖSYM kılavuzu tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Eczacılıkta Uzmanlık tercihleri kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. EUS tercihleri nasıl yapılır ÖSYM tercih kılavuzu haberimizde.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan Eczacılıkta Uzmanlık yerleştirmeleri için tercihler alınmaya başlandı. Tercih için bekleyişte olan adaylar merakla "Eczacılıkta Uzmanlık tercihleri nasıl yapılır?" ve "EUS tercih kılavuzu" sorularının yanıtlarını merak ediyorlar. Peki Eczacılıkta Uzmanlık tercihleri nasıl yapılır?

EUS TERCİHLERİ ÖSYM BAŞVURU 

ÖSYM tarafından alınacak olan 2017-EUS tercihleri, 20 Kasım 2017 tarihinde başladı. 24 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapacak ve ardından tercih sonuçları ve yerleştirme işlemleri için bekleyişe geçecek.

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2017- EUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 2. maddesinin A) bendi gereği, Türk vatandaşı olanlar tercih yapabileceklerdir.

YÖKDİL veya TÖMER yabancı dil sınav sonucunu kullanmak isteyen adayların, bu bilgilerinin ilgili kurumlardan (EUS’a başvurduğu TC Kimlik Numarası ile) ÖSYM’ye iletilmesini sağlamaları gerekmektedir.

EUS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.