BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  DÜNYA

Eurovision birincisi Conchita Wurst'tan Putin açıklaması

Geçen yılın Eurovision birincisi Conchita Wurst, Rusya'ya giderek Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir hafta geçirmek istediğini söyledi.

Abone ol

Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “anlamak için” liderle bir hafta geçirmek istediğini açıkladı.

LGBTİ bireylere karşı katı yasalarıyla bilinen Rusya’ya gitmek isteyen Wurst, geçen yıl Eurovision birincisi olmuştu.

Russia Today’de yer alan habere göre, Kurier’e konuşan Wurst, “Vladimir Putin olmanın anlamı nedir? Nasıl bir baskı altındadır? Sonuçta Putin yalnızca saygı görmek istiyor. Putin’in saygıyı arzulaması, onu azınlıklarla birleştiriyor” dedi. Rusya’da birçok hayranı olduğunu söyleyen şarkıcı, “Bu inanılmaz güzel, çünkü bana birçok Rus’un hükümetin düşüncelerine katılmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

conchita-wurst.jpeg

ERKEK Mİ KADIN MI?

Eurovision'da sakallı ve makyajlı imajıyla dikkatleri üstüne çeken Conchita Wurst'ın cinsiyeti uzun süre tartışma konusu olmuştu. Rusya, Belarus ve Ermenistan Conchita Wurst'un yarışmadan çekilmesi için kampanya başlatmıştı. Ermenistan'ın Eurovision temsilcisi olan Aram MP3 adlı şarkıcı "Wurst'un yaşam biçimi doğal değil. Kadın mı erkek mi olduğuna karar vermeli" diyerek tartışmaların fitilini ateşlemişti. 

ÇALIŞAN KRALİÇE

Wurst ise bu eleştirilere "Ben kadın olmak istediğimi söylemedim. Sadece çalışan bir kraliçe ve evde de tembel bir çocuğum. Sakallarım, kim olduğun ve nasıl göründüğünden bağımsız bir şekilde, istediğin her şeyi başarabileceğine dair bir beyan" yanıtını vermişti. Bu tartışmalar gölgesinde geçen Mayıs ayında Kopenhag'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Rise Like a Phoenix adlı şarkıyla birinci olmuştu.