BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

EURO 2024 oylama sonuçları! Kazanan Türkiye mi Almanya mı?

TÜRKİYE ve Almanya'nın yarıştığı EURO 2024 oylama sonuçları belli oldu. Kazanan ülke Almanya oldu. Türkiye UERO 2024'ün ev sahipliğini rakibine kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı.

Abone ol

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülke İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezindeki oylamayla belirlendi. Aday ülkeler Almanya ve Türkiye UEFA heyeti önünde sunumlarını yaptılar. Yarım saatlik sunumların ardından heyetler salondan çıktı ve oylamaya geçildi.

Kazanan ülke Almanya: Euro 2024'ü kazanan ülke gizli oylamayla belirlendi. EURO 2024 adaylığı için kullanılan 16 oyun dağılımı: Almanya: 12, Türkiye: 4

UEFA'nın EURO 2024 oylaması şu şekilde:

Türkiye'ye oy veren ülkeler: Hollanda, İspanya, Macaristan, Bulgaristan

Almanya'ya oy veren ülkeler: İngiltere, İsviçre, İsveç, İtalya, İngiltere, Fransa, Polonya, Hırvatistan, İrlanda, Ukrayna, İtalya, Portekiz

Türkiye büyük hayal kırıklığı yaşarken sevinen taraf Almanya oldu. EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da yapılacak. Karar UEFA merkezinden yapılan törenle duyuruldu.

UEFA BAŞKANI: "TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI AKSİYON PLANI EKSİKTİ"

Tören sonrasında açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Ceferin şöyle konuştu:

“Prosedür şeffaftı. Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır. Söyleyebileceğim tek şey fantastik bir EURO2024 bekliyorum. Değerlendirme raporu sonucunda Türkiye’de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye’nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Otel kapasitesi limitliydi. Birçok şehir için bazı endişeler vardı.”

EURO 2024 Türkiye tanıtım videosunda Nusret'in işe ne? İşte o kare

Bakan Kasapoğlu'ndan EURO 2024 açıklaması

Can Dündar'ın Türkiye aleyhine yaptığı EURO 2024 tweeti olay oldu

Şansal Büyüka'dan UEFA'ya bombardıman!