BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Etyen Mahçupyan'dan yeni 'soykırım' açıklaması!

Etyen Mahçupyan, Agos gazetesine verdiği demeçte 1915 olayları için ne söylendiğinin kendisi için önemi olmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, 2015 genel seçiminde neden aday olmadığı ve 1915 olayları konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Agos gazetesine bir demeç veren Etyen Mahçupyan, Papa'nın 1915 için soykırım demesinin 'zorunluluk' olduğunu söyledi. "Papa'nın mealen '1915'in bir soykırım olduğuna dair geniş bir kanaatin varlığından' söz etmiş ki, gerçekten de öyle" diyen Mahçupyan, "Doğrusu, bir Ermeni olarak benim açımdan ne söylediğinin pek bir önemi yok" sözleriyle 1915 olayları için net bir ifade kullanmadı.

Etyen Mahçupyan'ın Agos gazetesine yaptığı açıklamaların ilgili kısmı şöyle:

Sizin de AK Parti’den aday olmanız bekleniyordu. Neden olmadınız?

Ahmet Davutoğlu, benim milletvekili olarak daha yararlı olacağımı düşünüyor olsaydı, aday olmamı teklif ederdi, ben de kabul ederdim. Kişisel olarak, benim parlamentoda olmamın Türkiye’ye özel bir katkısı olacağını sanmıyorum. Bu nedenle de kendim böyle bir şeye talip olmadım.

Papa’nın, 12 Nisan’da Vatikan’da yapılan ayinde, 1915 Ermeni Soykırımı hakkında söyledikleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Papa, bir Batı kurumunun başındaki ve ruhani niteliği olan biri olarak, bu yıl 1915 ile ilgili bir şeyler söylemek zorundaydı. Gördüğüm kadarıyla, bunu olabildiğince diplomatik şekilde söylemiş. Mealen "1915'in bir soykırım olduğuna dair geniş bir kanaatin varlığından" söz etmiş ki, gerçekten de öyle. Doğrusu, bir Ermeni olarak benim açımdan ne söylediğinin pek bir önemi yok. Sonuçta, Papa, kendi omuzlarında duran manevi yükü ve toplumsal beklentiyi uygun bir biçimde karşılamaya çalışmış.