BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  MEDYA

Etyen Mahçupyan'dan Erdoğan'a palalı benzetmesi

Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'eli palalı' benzetmesi yaptı. Mahçupyan neden böyle bir benzetme yaptığını ise ilginç bir şekilde açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay yaratacak bir benzetmede bulundu.

Mahçupyan, Erdoğan için şu benzetmeyi yaptı: "Tayyip Erdoğan, elinde bir, pala bir kılıçla ormana girip yol açan birine benziyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıradan bir cumhurbaşkanı olmadığını belirten Etyen Mahçupyan, "Bu aslında bir ihtilal döneminin cumhurbaşkanı aslında. Sosyolojik bir ihtilalin taşıyıcısı" dedi.

ELİNDE BİR PALA, BİR KILIÇ...

Erdoğan'ın için tartışma yaratacak bir benzetme yapan Etyen Mahçupyan, şöyle devam etti:

Tayyip Erdoğan, elinde bir pala, bir kılıçla ormana girip yol açan birine benziyor. Ve o yolu açmadıkça yolun döşenmesi de mümkün değil. Öyle bir kararter yapısı, değerlendirmesi var ki tarihe baktığı zaman, AK Parti'nin misyonuna batığı zaman, bir an bile durmaması geretiğini de düşünüyor. O elindeki palayı ve bıçağı kullanmaya devam edecek, kamışları, otları temizleyecek. Gidebildiği kadar gidecek. Böyle bakıldığı zaman, onun karşısında onu durdurmaya çalışan insanlar, güçler vs. birer tehdit ve ölümcül tehditler bunlar. Kendisi için değil, bütün mü hareket için ölümcül tehditler.

İŞTE ETYEN MAHÇUPYAN'IN O SÖZLERİ...