BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Etyen Mahçupyan'dan cemaate ağır eleştiri

Akşam yazarı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olan Etyen Mahçupyan Tahşiyeciler olayıyla ilgili cemaate yüklendi.

Abone ol

14 Aralık operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Etyen Mahçupyan meselenin Hizmet Hareketinin militan kadroları tarafından basın özgürlüğü ihlali olarak sunulmaya çalışıldığını yazdı. Etyen Mahçupyan'ın cemaate ilişkin ağır eleştirilerde bulunduğu yazısındaki "ahmaklık cemaati" sözleri ise yeni bir tartışmanın kapısını aralayacak türden.

Etyen Mahçupyan, Tahşiyeciler grubuna Gülen hareketi tarafından bir komplo kurgusu yürütüldüğünü ve bunun alenen suç olduğunu iddia etti. Mahçupyan'ın bir diğer iddiası ise bunun Gülen'in şahsi takibi altında yürütüldüğüydü. 

"Bu düzeneğin Gülen’in şahsi takibi altında yürütüldüğünü öngörmemek pek mümkün değil. Genelde dizi senaryolarının Gülen’e okunup onay alındığını daha önce sızmış tapelerden biliyorduk. Bu olayla ilgili somut bir onay alma konuşması da var ve inkâr edilmiyor. Nihayet senaryo grubu ilgili sahnelerin kendilerine ‘verildiğini’ söylüyor. Hizmet gazeteleri ise her haberi olmasa bile kritik haberleri tabii ki Gülen’e sormak durumundalar" diyen Mahçupyan, "Ahmaklığın bir tercih haline gelip cemaatleştiği noktada, artık bir zihni yozlaşmayla karşı karşıyayız demektir ve bunun kişilikleri etkilememesi düşünülemez"  ifadelerini kullandı.