BIST 9.536
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.487,78
HABER /  GÜNCEL

ETİFest tüm hızıyla devam ediyor

Üniversitelilerin en beğendiği festival “ETİFest” tüm hızıyla devam ediyor

Abone ol

Üniversitelerde bahar şenlikleri “ETİFest“ ile renklenmeye devam ediyor. Üniversite gençliği, beşinci yılını dolduran festivalde Duman ve Ozan Doğulu’nun muhteşem performansları ile coşuyor.
7 Mayıs’ta Adana Çukurova Üniversitesi’nde başlayan etkinlik kapsamında, bu yıl toplam 7 ilde 7 üniversite ziyaret edilecek. 23 Mayıs’ta Kocaeli Üniversitesi’nde son bulacak “ETİFest” ile 350 bine yakın üniversite öğrencisinin eğlencenin tadına varması bekleniyor. 2008 yılından bu yana Türkiye genelindeki üniversiteli gençlerin bahar şenliklerinde eğlence fırtınası estiren ETİFest, tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitelilerin en beğendiği festival olma özelliği taşıyan ETİFest, 7 Mayıs’ta Adana Çukurova Üniversitesi’nden başladı, ardından Ankara, Malatya ve Trabzon’da çeşitli aktivitelerle öğrencilere keyifli saatler yaşattı.

Ozan Doğulu’nun DJ performansı ve Duman’ın konseri ile renklenen festival, 17 Mayıs’ta Antalya, 21 Mayıs’ta ise Eskişehir’in ardından 23 Mayıs’ta Kocaeli Üniversitesi ziyareti ile sona erecek. Beşinci yılında 7 ilde 7 üniversiteyi ziyaret edecek olan “ETİ Fest” kapsamında, 900 metrekarelik festival alanında kurulan eğlence platformları ile gençler keyifli saatler geçiriyor.

ETİ Fest süresince gençler, “Cin”, “Crax”, “Browni”, “Pop Kek”, “Kombo”, “Canga”, “Maximus” ve “Mutluluk İki Parmağının Arasında” köşelerinde birbirinden eğlenceli, heyecanlı aktivitelere katılma şansı yakalıyor ve sürpriz hediyeler kazanıyor. ETİFest’e konser performansları ile dinamizm ve renk katan Duman ve Ozan Doğulu ise festival kapsamında ülke genelinde yaklaşık 7 bin kilometre yol kat etmiş olacak. Türkiye genelinde üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırmaya göre, üniversiteliler arasında en beğenilen festival olma özelliği taşıyan ETİ Fest’te sahne alacak sanatçı ve DJ’i ise yine üniversite öğrencileri belirliyor.
Duman ve Ozan Doğulu ise bu yıl üniversiteli gençlerin en fazla konserine gitmek istedikleri isimler arasında ilk sırada yer aldığı için tercih edildi. Üniversitelilerin en beğendiği festival; “ETIFEST”… ETİ Pazarlama Hizmetleri Müdürü Merve Erdebil, “ETİFest”in, ETİ’nin her alandaki yenilikçi yaklaşımını üniversite etkinliklerine taşımasının bir neticesi olduğunu söyledi. Erdebil, “ETİFest’te gençlerin dikkatini ve ilgisini çekecek sıra dışı, farklı, yaratıcı etkinlikler planlamaya özen gösteriyoruz. ETİFest, artık bahar şenliğinin ötesinde her yıl üniversiteliler tarafından heyecanla beklenen markalaşmış bir festival. Üniversitelerden gelen yoğun talep, bunun en güzel göstergesi” diye konuştu. Festivale katılım her yıl artıyor Hazırlıklarına 3 ay önceden başlanan ETİFest’te her yıl yaklaşık 130 kişilik bir ekip görev alıyor. ETİFest, bu yıl dahil olmak üzere 16 şehirde, 21’i farklı üniversite olmak üzere toplam 42 üniversitenin öğrencileriyle buluştu. Beğeni oranı yüzde 90’ın üzerinde olan festivale, her öğrenci bir sonraki sene tekrar katılmak istiyor. “ETİFest”in, facebook sayfasındaki "ETİFest”e Davet", "Duman'la Karaoke" uygulamaları ve aktif sayfa iletişimi sonucunda, toplam hayran sayısı bir haftada yüzde 62'lik artış ile 26 bin kişiyi aştı. Merve Erdebil; “ETİ Fest hayranlarının arkadaşları üstünden ulaştığı kişi sayısı yüzde 32'lik artış ile 6 milyona yaklaştı.
Hayranların, ETİFest hayran sayfasında yaptıkları etkileşim yüzde 228'lik bir artış ile 14 bini buldu.

Yani ETİFest'in gece gündüz eğlence coşkusu sadece alanda değil sosyal medyada da esiyor” dedi. Adana’dan Kocaeli’ye ETİFest 2012 Anadolu turnesi “ETİFest” 2012 programında yer alan iller şöyle: 07 Mayıs Adana Çukurova Üniversitesi 09 Mayıs Ankara Hacettepe Üniversitesi 11 Mayıs Malatya İnönü Üniversitesi 14 Mayıs Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi 17 Mayıs Antalya Akdeniz Üniversitesi 21 Mayıs Eskişehir Anadolu Üniversitesi 23 Mayıs İzmit Kocaeli Üniversitesi Rakamlarla ETİ Fest 2008 yılında başlayan ETİFest’in katılımcı sayısı her yıl katlanarak arttı. Gündüz ve gece etkinliklerinin yanı sıra sosyal medyada da hatırı sayılır takipçisi bulunan ETİFest 5 yılda 1.8 milyon öğrenciye ulaşıyor. 2012 yılında 7 ilde 7 üniversiteye giderek 7.000 km yol kat edecek olan ETİFest, bu yıl 350 bin öğrenci ile buluşmayı hedefliyor.
ETİFest 2012 ile birlikte bugüne kadar 16 şehirde 21’i farklı üniversite olmak üzere toplam 42 üniversitenin öğrencileriyle buluştu.


Basın Bilgi: Medyaevi İletişim – Pınar Sile – Aslı Subarlas 0212 351 91 81 – 144 – 122