BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL

Ethem'in başında kurşun tespit edildi!

İstanbul'da Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini protesto etmek için Ankara'da düzenlenen gösterilerde ağır yaralanan Ethem Sarısülük'ün başında kurşun tespit edildiği iddia ediliyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA İstanbul 'da Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini protesto etmek için Ankara 'da düzenlenen gösterilerde ağır yaralanan Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla vurulduğu iddia ediliyordu.

Ankara'da cumartesi günü düzenlenen gösterilere polisin müdahalesinin ardından çıkan arbedeyi görüntüleyen Kanal D kameraları, bir polisin göstericilere doğru silah doğrulttuğunu kayda aldı.. Bir grup gösterici karşısında yalnız kalan kasklı çevik kuvvet polisinin silahını kalabalığa doğrulttuğu ardından koşarak geri kaçtığı görülüyor. 

Bu esnada bir gösterici de yere düşüyor. İşte yere düşen bu göstericinin halen durumu kritik olan ağır yaralı Ethem Sarısülük olduğu ve polis tarafından gerçek mermiyle vurulduğu iddia ediliyordu.

Kızılay'daki Gezi Parkı protestolarında polis kurşunuyla vurulan OSTİM işçisi Ethem Sarısülük'ün kafasında kurşun tespit edildiği iddia edildi.

Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar İnternethaber'e konuştu:

"Ateş eden polisi Emniyet biliyor. Elimizde kamera görüntüleri ve polisin tabancasından çıkan kurşunlardan birinin boş kovanı var. Buna rağmen Emniyet konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı" dedi. Sarısülük'ün beyin ölümünün gerçekleştiğine dair yapılan haberler asılsız olduğunu belirten Hakverdi, "Müvekkilimin sağlık durumu ciddiyetini koruyor" 

ETHEM SARISÜLÜK'ÜN VURULMA ANI KAMERALARCA BÖYLE KAYDEDİLMİŞTİ...

a.20130605193037.jpg

MR RAPORUNDA KURŞUN

Sarısülük'ün polis kurşunuyla vurulduğunu iddia eden avukatı Kazım Bayraktar şunları söyledi:

"Sarısülük'ün kafasında kurşun MR raporuyla da tespit. Fakat bunun tespit edildiğini açıklayacak olan Adli Tıp. Çünkü şu an sadece metal bir cisim olarak tanımlanıyor. Ancak çıkarılıp incelendiğinde kesin ne olduğunu söyleyecekler. Ama biz artık video kayıtlarından bu metal cismin ne olduğunu biliyoruz. Kurşun başın sağ tarafından girmiş. Ateş eden polisi Emniyet biliyor. Elimizde kamera görüntüleri var. Buna rağmen Emniyet konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Olayın takipçisi olacağız".

BOŞ KOVAN BULUNDU

Avukat Bayraktar, Sarısülük kafasından vuran polisin tabancasından çıkan kurşunlardan birine ait boş kovanın olay yerinde bulunan bir vatandaş tarafından alınarak kendilerine ulaştırıldığını belirterek kovanı en kısa sürede adli makamlara teslim edeceklerini bildirdi.

UYUTULUYOR

Tedavisi Ankara Numune Hastanesi'nde devam eden Sarısülük'ün beyin ölümünün gerçekleştiğine dair yapılan haberlerin asılsız olduğunu belirten Bayraktar, "Müvekkilimin beyin ölümü gerçekleşmedi. Durumu ciddiyetini koruyor. Kurşun riskli bölgede yer aldığı için doktorlar müdahale edemiyor. Konuyla ilgili yaratılan bilgi kirliliği aileyi üzüyor. Basın bu konuda özen göstermeli" dedi.