BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük davasında şok karar

Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis Ahmet Şahbaz Ankara. 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi

Abone ol

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Ara karara bir alt madde ekleyen mahkeme, Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı olarak yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Davanın 3 Eylül 2014’te görülen karar duruşmasında, Şahbaz’a ‘olası kasıt’ ve ‘ağır tahrik’ indirimleri uygulanarak yedi yıl dokuz ay 10 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme bu kararı, savcının 33 yıl dört ay hapis talebinde bulunmasına rağmen almıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Şahbaz’ın ‘olası kasıt’ değil ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla yargılanması gerektiğini belirtip cezayı az bularak bozulmasını istemiş; Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usül yönünden bozmuştu.

ethem-sarisuluk-davasi-polis-ahmet-sahbaz.jpeg   Ahmet Şahbaz duruşma sürerken mahkemeye peruk ve gözlük takarak gelmişti.

Ankara Valiliği ise davanın Ankara’da görülmesi durumunda tutuklu olarak yargılanan Şahbaz’ın cezaevinden adliyeye getirilip götürülmesi sırasında saldırıya uğrayabileceği ve ‘kaçırılıp öldürülebileceği‘ gerekçesiyle davanın taşınmasını talep etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de, 7 Eylül’de görülecek duruşmanın Aksaray’a nakledilmesine hükmetmişti.