BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük davası: Sanık polis duruşmaya katılacak

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında gösterici Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın 4. duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Heyet, Şahbaz'ın bir sonraki duruşmaya katılmasına karar verdi.

Abone ol

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında gösterici Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü.

Ethem Sarısülük davasına bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dört duruşmadır ifadesi tam olarak alınamayan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın bir dahaki duruşmada salona getirilmesine karar verdi.

Şahbaz'ın tutuklanması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.

Önümüzdeki duruşmada mahkeme salonunda ifade verecek olan sanık Şahbaz, mahkemenin tebligatına uymazsa zorla getirilecek.

Ankara Adliyesi’ndeki duruşma bugün TSİ 10.30'da başladı. Şahbaz'ın ifadesi, önceki duruşmada olduğu gibi yine Şanlıurfa'dan duruşma salonuna canlı olarak bağlantı kurulup alınacaktı. Ancak canlı bağlantının olmayacağı bildirildi.

Ankara’daki dava için polis, sabah saatlerinden itibaren adliye binası içinde ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Salondaki güvenliği jandarma sağladı.

2 Aralık’taki duruşmada uyuyan fotoğraflarıyla gündeme gelen davanın savcısının yerine bugünkü duruşmaya başka bir savcının girmesi de dikkat çekti.

Duruşmayı CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Aylin Nazlıaka, İlhan Cihaner, Veli Ağababa ve Hüseyin Aygün ile birlikte yine İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına gaz kapsülü isabet ettiği için hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da takip etti.

Duruşma öncesinde Ankara Dayanışması’nın çağrısı üzerine Ankara ve başka illerden çok sayıda vatandaş, Sarısülük ailesine destek olmak için adliye önünde toplandı.

Aralarında Alınteri, Öğrenci Kolektifleri, Türkiye Gençlik Birliği, Kaldıraç, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Halkevleri’nin bulunduğu grup, duruşma boyunca “Katil devlet hesap verecek”, “Ethem yoldaş ölümsüzdür”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları attı.

Sarısülük ailesi ve müdahil avukatların adliye önündeki basın açıklaması sonrası grup dağıldı.

Mahkeme davadan çekilmek istemişti

Sarısülük davasının görüldüğü Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, "müdahil avukatlarının mahkemenin adil olmadığına, rengini belli ettiğine yönelik eleştirileri ile ilk duruşmada yaşanan arbede" nedeniyle, davanın 2 Aralık 2013'teki celsesinde, CMK'nın 30/2. maddesi uyarınca "yargılamadan çekinme" kararı almıştı.

Kararı inceleyen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi ise "çekinme kararının uygun olmadığına" karar vermişti.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun üzerine Adalet Bakanlığı’na başvurarak, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kanun yararına bozulmasını talep etmiş, ancak bakanlık bu istemi de yerinde görmemişti.