BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Estetik yaptırsam nasıl olur diyorsanız...

Sonucu ameliyat olmadan görmek mümkün. Üstelik üç boyutlu olarak...

Abone ol

İNTERNETHABER - NASA’nın uzayın derinliklerini ölçmek için kullandığı, yıldızların 3 boyutlu konumlandırıldığı 3D Vectra sistemi, estetik cerrahide sanal ameliyatlarda kullanılmaya başlandı.

Sistem sayesinde, 3 boyutlu ameliyat provası yapılabiliyor ve ameliyat sonrası oluşacak görüntü 3 boyutlu olarak, kişinin gerçek fotoğrafları üzerinden görülebiliyor.

Sistemin uygulayıcısı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; bu yöntemin ameliyattan çekinen, kararsız hastalar için büyük kolaylık olduğunu söylüyor. Özdemir; ‘3 D Vectra’nın sonucu hayal etmekten öteye taşıyıp hastaya ameliyat sonucunu birebir değerlendirme şansını sağlıyor’ dedi.

NASIL OLACAĞINI GÖSTERİYOR

Burnunuzu küçültmek, kaşlarınızı kaldırmak, elmacık kemiklerinizi dolgunlaştırmak, biraz daha büyük göğüslere sahip olmak istiyor ama sonucun nasıl olacağını merak ediyorsunuz. İşte bu teknoloji ameliyat olmadan size nasıl görüneceğinizi gösteriyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; NASA tarafından geliştirilen bu 3 boyutlu görüntüleme sisteminin Ameliyat planlamasında büyük kolaylık sağladığını belirtiyor. Hastaları mutlu edecek bu işbirliğinde işlemler hastanın 3 boyutlu fotoğraflarının çekilmesiyle başlıyor, ardından cerrahın Sculptor programını kullanarak ameliyat planlaması yapması ve ameliyat sonrası beklenen görünümün üç boyutlu olarak hastaya gösterilmesiyle devam ediyor.

1.20120731120042.jpg

ÜÇ BOYUTLU GÖREBİLİYORLAR

Dr. Özdemir; ‘Hastalarımız bu sistemi kesinlikle çok sevdi’ diyor: “İlk defa kendilerini bilgisayar ekranında ameliyat sonrası planlanan yeni halleriyle üç boyutlu olarak görebiliyorlar. Görüntü 3D olduğu için görüntüyü döndürebiliyoruz ve hastanın her pozisyondan görebilmesini sağlıyoruz. Bu aşamada hasta bize fikirlerini belirterek planda değişiklikler de yapabiliyoruz. Bu sistem hastaların karar vermesini çok kolaylaştırdı. Bu programda hastaların anlaması gereken en önemli şey bunun % 100 ameliyat sonucu olmadığı. Burada gösterilmek istenen şey mesela daha farklı bir burun yüzünüzde nasıl durduğudur.”