BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

Esrarengiz ilişkiler! Akın Öztürk işi çok baş ağrıtacak

15 Temmuz darbe girişiminin en flaş isimlerinden biri Eski hava kuvvetleri komutanı Akın Öztürk. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'esrarengiz ilişkilerine' dikkat çektiği Akın Öztürk için çarpıcı tespitler yaptı.

Abone ol

FETÖ darbe girişiminin askeri kanattaki 1 numarası olarak Akın Öztürk gösteriliyordu. Damadı Hakan Karakuş da tescilli bir FETÖ'cü. Darbe gecesinde Meclis'i bombalayan pilotları o yönetmişti. Akın Öztürk o gece damadıyla birlikte Akıncı Üssü'nde bulunuyordu.

Akın Öztürk ifadelerinde hep FETÖ'cü askerleri darbeden vazgeçirmek için çalıştığını ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın talimatı ile hareket ettiğini iddia etmişti. Peki öyle mi?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi 'Esrarengiz ilişkiler' diyerek bugün köşesinde Akın Öztürk için önemli bir not düştü ve şunları yazdı;

-"Bir de Akın Öztürk olayı var. Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler’in, “İyi polis rolünü üstlenmiş” dediği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’e bir mim koyun derim. Akın Öztürk olayı çok baş ağrıtacak.

Hazırlığı 8 ay süren darbe girişiminde FETÖ’cüler, yola çıkarken kimlere umut bağlamışlardı? 15 Temmuz gecesi, “Tayyip mi, FETÖ mü başarılı olacak” diye bekleyenler kimlerdi? Gece 23.00-03.00 arasında izlemeyi tercih edip, “Erdoğan’ın kazandığını görünce” birliklerinin başına geçenler kimlerdi?"