BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53

Esrarengiz araç dünyaya indi

Esrarengiz araç dünyaya indi

Tam 220 gündür uzaydaydı. fırlatılışı çok ses getirmişti. çünkü görev ve amacı belli değildi. abd'nin çok gizli aracı yere indi. aracın tepesinde uçtuğu ülkeler yeni spekülasyonları beraberinde getirecek.

Esrarengiz araç dünyaya indi

Esrarengiz uzay aracı yörüngeye oturduktan sonra güneş panelleri ve lityum-iyon bataryalarından sağladığı elektrikle çalışmaya başladı.

Esrarengiz araç dünyaya indi

Hava Kuvvetleri, gelecek yıl ikinci bir X-37B fırlatmayı planlıyor. Uzay mekiklerinin bu yılın sonunda emekliye ayrılmasından önce üretilen yeni uzay aracı, şimdiye dek gizli tutulan bir proje olsa da Cape Canaveral'daki fırlatmanın ardından epey ses getirmişti.

Esrarengiz araç dünyaya indi

Uzmanlar, aslında bir NASA projesi olan X-37B'nin uzayda ne kadar kalacağının, görevinin ne olacağının ve ne amaçla tasarlandığının bilinmediğine işaret ederken çok sayıda ülkenin, özellikle Çin'in, uzayın askeri amaçlı keşfine soyunduğu bir dönemde, bu uzay aracının spekülasyon konusu olabileceğini belirtiyor.

Esrarengiz araç dünyaya indi

Deneme uçuşunun başarılı olmasının, yörüngeye yeniden kullanılabilir ticari uzay gemilerinin gönderilmesi yönünde önemli bir gösterge olacağını ifade eden uzmanlar, 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan ve yüz milyonlarca dolar harcanan X-37B'nin uzaydan silah atabilecek bir tür insansız savaş uçağı olarak da kullanılabileceğini ileri sürmüştü.