BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  DÜNYA

Esrara serbestlik tasarısı!

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg çok ilginç bir yasa tasırısı için hazırlık yapıyor...

Abone ol

Amerika'da, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve polis departmanı, 25 gramın altında esrarla yakalananlara 100 dolar (185 TL) para cezasını öngören yasa tasarısı için düğmeye bastı

ABD'de New York Eyaleti'ndeki polis departmanı, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve yargıçlar, az miktarda esrar bulundurmanın yasalara aykırı olmaması için yeni kanun tasarısı hazırlıyor. Her yıl sadece New York Eyaleti'nde 50 bin kişinin az miktarda esrar bulundurmaktan tutuklandığına dikkat çeken yasa teklifinin mimarı Andrew M. Cuomo, yeni yasa tasarısıyla polislerin daha ciddi suçlara konsantre olmasının amaçlandığını söyledi.

Şu an uygulanan uyuşturucu yasasının, eyaleti daha güvenli hale getirmiş olmasına rağmen tutuklananların çoğunun Latin ve Afro-Amerikan kökenli olması, yasanın ırkçı olduğu yönünde eleştirilere neden olmuştu. Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde 25 gramın altında esrar bulundurmaktan ilk kez polise yakalananlar en fazla 100 dolar (180 TL) ödeyip serbest kalacak.

'25 GRAM ÇOK FAZLA'

Suçu ister büyük ister küçük olsun, suçlular cezalandırılmalı görüşünü savunan Cumhuriyetçi Parti'nin ise yasa tasarısına Senato'da nasıl tepki vereceği merak konusu. Cumhuriyetçi Parti'den gelen ilk tepki, Brooklyn Senatörü Martin J. Golden'dan oldu. Golden, 25 gramın oldukça büyük bir miktar olduğunu ve tasarısının gençleri uyuşturucu kullanımına itebileceğine dikkat çekti.