BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Esra Erdoğan Albayrak engel tanımadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, okuma yazma öğrettiği engelli genç kıza sertifikasını verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, okuma yazma öğrettiği engelli genç kıza sertifikasını verdi. Sertifikasını alan genç kız gözyaşlarını tutamadı.

Ümraniye Belediyesi tarafından engelli öğrencilere yönelik düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan Albayrak'ın gönüllü öğretmen olarak destek verdiği "Onlar Okula Gidemedi Biz Onlara Gidelim" kampanyası kapsamında eğitimleri tamamlanan 25 engelliye sertifikaları verildi. Grand Cevahir Otel'de düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Esra Erdoğan Albayrak ve sanatçı Metin Şentürk ile engelliler ve aileleri katıldı. Esra Erdoğan Albayrak'ın okuma yazma kursunda gönüllüolarak okuma yazma öğrettiği Fadime Baş isimli engelli genç kız, "Ben burada kurs gördüm. Öğretmenimde Sayın Esra Erdoğan Albayrak'tı. Kendisi çok iyiliksever ve yardımsever. Benimle hep ilgilendi. Bana 'senin peşini bırakmayacağım, tedavini de ben yaptıracağım' dedi" şeklinde konuştu.

Engellilerin sergisini gezen sanatçı Metin Şentürk de, "Bütün engelli kardeşlerim dışarı çıksınlar, gezsinler. Türkiye'de aileleriyle birlikte yaklaşık 8.5 milyon engelli var. Onlara her türlü yardımın yapılması gerekir. Ben de Dünya Engelliler Birliği'nin kurulması için girişimlerde bulundum. Bu Perşembe günü onun toplantısı olacak" dedi.
Törende konuşan Esra Erdoğan Albayrak ise okuma yazma öğrettiği Fadime'nin azmine hayran kaldığını ifade ederek, "Zorlukla mücadele etmesine hayran kaldım. Geçmişini ibretle dinledim. Artık buradaki kardeşlerimiz okuma yazma öğrenerek fikri engellerini ortadan kaldırdılar. Engelli olup başarılı olanların da bu arkadaşlarımla bir araya gelerek onlara destek vermesini istiyorum" diye konuştu.

Albayrak, törende sanatçı Metin Şentürk ve AK Parti Milletvekili Lokman Ayva'nın oğlu Lemi Ayva'ya plaket verdi. Albayrak, plaket verdiği Lemi Ayva'yı alnından öptü. Ardından da sertifika törenine geçildi. Tekerlekli sandalyesiyle sahneye gelen Fadime Baş, sertifikasını gönüllü öğretmeni Esra Erdoğan Albayrak'ın elinden aldı. Gözyaşlarını tutamayan genç kız, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Esra Erdoğan Albayrak, ağlayan öğrencisine sarılarak tebrik etti. Albayrak, törende engelli korosununşarkılarına da alkışlarıyla destek verdi.