BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  DÜNYA

Esnafın zararı biran önce karşılanmalı

Taksim Gezi Parkı ile ilgili ülke genelinde meydana gelen eylemlerin faturasının ağır olduğunu ve her zamanki gibi en büyük zararı esnafın g...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı ile ilgili ülke genelinde meydana gelen eylemlerin faturasının ağır olduğunu ve her zamanki gibi en büyük zararı esnafın gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eylemler yıkıcı değil, yapıcı ve demokratik olmalıdır. Çünkü 5 gündür esnafımız dükkanını açamaz ve iş yapamaz durumdadır. İş yapamayan esnafımız çek ve senedini nasıl ödeyecek? Esnafımızın zararı acilen karşılanmalıdır” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada, hemen her eylem sonrasında esnaf ve sanatkarın dükkanının ya kepenginin ya camının kırıldığını ya da yağmalandığını kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Taksim Gezi Parkı ve AVM tartışması nedeniyle ülke genelinde yaşanan eylemler amacının dışına çıkmıştır. Her zaman olduğu gibi yine fatura küçük esnaf ve sanatkara kesilmiştir. Etrafı yakıp yıkarak yapılan eylemler demokratik değildir. Bunlar amacının dışına çıkmış eylemlerdir” ifadelerini kullandı.

“ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMINDAN KAÇINILMALI”
Bu tür toplumsal eylemlerde herkesin sakin ve itidalli olması gerektiğinin altını çizen Bendevi Palandöken, “Toplumu bir arada tutan en önemli birleştirici unsurların başında gelen esnafımızın zararları artık hat safhaya ulaşmıştır. Esnaf ve sanatkarlar olarak bu olayların bedelini ödemek istemiyoruz. Çünkü gelinen noktada, istenmeyen gelişmeler, vatandaşımızın ve esnafımızın gündelik hayatını zorlaştıran, kesintiye uğratan bir tabloyu oluşturmaktadır. Vatandaş işine giderken, öğrenciler okula giderken, esnaf dükkânını açarken tedirgin. Elbette ki, herkes demokratik bir hak olarak tepkilerini ortaya koyabilirler. Ancak bu tepkiler, istismara yol açmamalı ve kurallara uyularak sağduyulu bir şekilde gerçekleşmelidir. Diğer taraftan, sükûneti sağlamak durumunda olan devlet görevlilerimiz ise orantısız güç kullanmaktan kaçınmalı ve tahriklere kapılmamalıdır” dedi.