BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA

Esnafa zorla kepenk kapattıramazlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TESK istişare ve değerlendirme toplantısında konuştu;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TESK istişare ve değerlendirme toplantısında konuştu;

KEPENK KAPATMA EYLEMİ

Korkunun ecele faydası yok. Her dükkanın başına polis dikemeyiz. Bunlarla hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizim cesur olmamız yetmiyor. Esnafa zorla kepenk kapattıramazlar. İnanın ben Hakkari'de sokakların halini görünce kahroldum. Belediye diye bir şey yok ortada. Her taraf rezalet. Belediye çalışmıyor. Biz bunlara geçen yıl 13 buçuk trilyon para yollamışız. ama ortada bir şey yok. Nerede bu para? Senin orada hizmet vermen lazım. Bu kadar seviyorsan benim Kürt kardeşimi temiz bir ortamda yaşatmak için üzerine düşeni yapmıyorsun. Biz bu zorbalığın sonuna getireceğiz. TESK'ten de bu konuda daha fazla gayret bekliyoruz.

EKONOMİDE 8 YILDA NELER YAPILDI?

Esnaf kredi fazilerini yüzde 5'e kadar indirdik. 2002'de kredi üst limeti 5 bin TL iken bugün 100 bin TL'ye çıkmış vaziyette. Kredi kullanan esnaf sayısı 27 kat arttı. 92 küçük sanayi sitesi kurduk. Esnaf ve Sanatkar Değişim ve Dönüşüm destek programını açıkladık. Her alanda büyük bir dönüşümü sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz. Torba Yasa'nın da esnaf ve sanatkarımıza bir defa daha hazırlı olmasını diliyorum.

Kredi kart borçlarına ilişkin bir borç yapılandırması imzalandı. Rekabet Kurumu da bunu onayladı. Hayırlı olmasını diliyorum.

KARARLI ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ

12 Haziran seçimlerine çok az bir süre kaldı. Menfaatçi bir yaklaşım içerisinde olmayacağım. Yaptıklarımızı biliyorsunuz. Başlattığımız yatırımları tamamlamak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. İstikrarımız kaybolursa benim esnafım batar.

Her alanda olduğu gibi de yeni bir anayasayı sizlerin de katkılarıyla beraber yapacağız. Böylece 2023 hedeflerimizi sağlam bir hukuki zemin üzerinde ilerleteceğiz.

EN AZ 3 TANE ÇOCUK

Bu ülkenin genç dinamik nüfusunu eğer dinamitlersek bu ülkenin geleceği yok olur. Bu ülke genç nüfusuyla çok daha yüksek seviyeye ulaşması lazım. İnşallah 20223'de bizim projeksiyonumuz 82 milyon nüfus gösteriyor. Ama genç, dinamik bir nüfus. Ekonominin temeli nedir derseniz, insandır. Batı, yaşlı nüfusundan kahroluyor. Para üstüne para veriyor ama doğurmuyorlar. Türkiye'yi de aynı duruma düşürmek isteyenlere prim vermeyeceğiz. O nedenle yine söylüyorum, en az 3 tane çocuk diyorum. Böyle giderse 2037'de yaşlı bir nüfusumuz olacak.