BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Esnafa beyaz zarf müjdesi

Farklı iş kollarında çalışan esnafları sevindirecek haber SGK Manisa İl Müdürlüğü ile Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nden geldi.

Abone ol

SGK Manisa İl Müdürlüğü ile Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) arasında "Beyaz Zarf" projesinin protokolü imzalandı.

Proje kapsamında Bağ-Kur ve esnaf statüsündekilerin sigortalılık sürelerinin tespiti ve ne zaman emekli olacakları, o tarihten 6 ay önce kendilerine beyaz zarfla mektup gönderilerek bildirilecek. Borçları varsa, emekli olacağı tarihe kadar ödemeleri için istenecek.

BEYAZ ZARF PROJESİ BAŞLIYOR

Protokolü MESOB binasında düzenlenen törenle SGK İl Müdürü Murat Saygı ve MESOB Başkanı Hasan Geriter imzaladı. Töreninde konuşan Saygı, esnaf odalarının en önemli sivil toplum kuruluşlarından olduğunu söyledi. Sigortalıların büyük bir kısmını esnafların oluşturduğunu dile getiren Saygı, kurum olarak esnafa yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Esnafların önceden emekli olmak için saatlerce kuyruk beklemek zorunda kaldığını dile getiren Saygı, “Ama şu an kurumumuz, bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Yaklaşık dokuz aydır bunun alt yapısını yapıyoruz. Sistemle altı ay önceden emekli olanları tespit edeceğiz. Ne zaman emekli olacaklarını söyleyeceğiz. Uyguladığımız pilot yerlerde olumlu sonuçlar aldık.” dedi.

Beyaz Zarf projesinin esnaf için iyi olacağını dile getiren Geriter de, “Bizdeki bilgilerle ve SGK bilgileri biraraya gelecek. Özellikle emekli olacak esnafımızın emekliliğini kolaylaştırmak, doğabilecek pürüz ve sıkıntıları altı ay önceden iletmek, işlemlerini kolaylaştırmak adına bu projeyi hazırladık.” diye konuştu.

MEMURHABER.COM