BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
GÜNCEL

Esnaf yapılanmasında ele geçirilmişti: İşte FETÖ soruları!

İZMİR Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ Terör Örgütü’nün Buca esnaf yapılanmasına yönelik geçen hafta düzenlediği operasyonda örgüt mensuplarının yakalanmaları halinde polis tarafından yapılacak sorgu esnasında vermeleri gereken cevaplar bulunmuştu.

İZMİR’de FETÖ’nün esnaf yapılanmasının Buca bölgesinde faaliyetlerine devam ettiğinin yapılan teknik takipler sonucu anlaşılması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yakalama ve arama kararı alındı. Geçen hafta (16 Kasım) sabah saatlerinde İzmir merkez ile Torbalı ve Dikili ilçelerinde yapılan operasyonda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden bir kısmının FETÖ üyesi olmaktan aranır durumda olduğu ve örgütün gizli haberleşme sistemi olan Bylock kullandıkları öğrenildi. Yapılan aramalarda ikametlerde bulunan kasalar içerisinde yüklü miktarda para ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca örgüt mensuplarının yakalanmaları halinde polis tarafından yapılacak sorgu sorgu esnasında vermeleri gereken cevaplar ile ilgili olarak hazırlanmış döküman ele geçirildiği bildirildi.

İŞTE O SORULAR

1- Liseyi nerede okudun? FETÖ okulu olduğunu biliyor muydun?

2- Üniversiteyi nerede okudun? Kimlerle kaldın?

3- Eşinle nasıl nerede tanıştın? Kimler vasıtasıyla tanıştın? Katalog evliliği miydi?

4- İş hayatını anlat? Neden oradan oraya gittin? Çalıştığın kurumların FETÖ ile bağlantılı olduğunu biliyor muydun? Hepsi KHK ile kapatılan kurumlarda neden çalıştın? Şehirler arası geçiş nedenin neydi? Atama ile mi geçtin Kendi isteğinle mi geçtin yoksa onlar dediği için mi geçtin?

5- Çalıştığın yerlerde sohbete gittin mi sohbet yaptın mı yapan birilerini gördün mü öğrencilere rehberlik yaptın mı?

6- Gazete dergi aboneliği var mıydı?

7- KHK ile kapatılan sendika üyeliğin var mı?

8- Bankada hesabın var mı?

9- Çocuklarını okula yolladın mı dershane okula yolladı mı?

10- Eşin nerede eşinin FETÖ üyesi olduğunu biliyor musun kaçması konusunda ne düşünüyorsun?

11- ByLock çıkmış ne düşünüyorsun? (Banu Şen - Hürriyet)

Sitene Ekle
Etiketler