BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  GÜNCEL

Esnaf kepenk kapatıp belediyeye yürüdü

Gaziantep'te, oto tamirci esnafı, daha önce aylık taksitler ile ödeme yapılacağı söylenen sitede, müracaat ettikleri yerlerin bedelinin yarısının peşin olarak istenmesi yönünde meclis kararı alan Şahinbey Belediyesi'ne yürüdü.

Abone ol

Zorla içeri girmek isteyen esnaf ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Başkanlığını AK Parti 'li Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı Şahinbey Belediyesi, İnönü Caddesi üzerinde bulunan oto tamir esnafının Karataş Bölgesi'ne yapılacak siteye taşınmasını kararlaştırdı. Esnafın da bunu onaylamasının ardından yapımına başlanan sitede iddiaya göre, her esnafa ortalama 120 bin liraya mal olacak yeni işyerleri için aylık taksitler ödenmesi kararlaştırıldı. Ancak dün yapılan belediye meclis toplantısında; yeni yapılacak olan sitedeki işyerlerinin yarı ücretinin peşin, diğer yarı ücretinin ise 2 yılda ödenmesi yönünde karar aldı.

ESNAF KEPENK KAPATIP YÜRÜDÜ

Belediye meclisinin aldığı karar sonrası öğle saatlerinde İnönü Caddesi üzerindeki esnaf, duruma tepki göstererek kepenk kapattı. Kendilerine düşük taksitler ödeneceği vaadinde bulunulduğunu ancak şimdi 2 yılda ortalama 120 bin lira ödeme zorunluluğu ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen esnaf, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile görüşmek için Şahinbey Belediyesi'ne yürümeye başladı. Sloganlarla belediye binasına yürüyen yaklaşık 500 kişilik kalabalık, sık sık Başkan Tahmazoğlu'nu istifaya çağırdı.

1 kilometre yürüdükten sonra Şahinbey Belediyesi hizmet binası önüne gelen ve içeri girmek isteyen kalabalığa önceden önlem alan polis engel oldu. Girişine izin verilmeyen kalabalık ile polis arasında çıkan arbede kısa sürede önlendi.

Belediye yetkililerinin ve esnaf temsilcilerinin araya girmesinin ardından kalabalık Kültür Merkezi binasına yönlendirilirken, Oto Makine ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Mustafa Güneş'in önderliğindeki 5 kişi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kalabalığın yanına gelen Mustafa Güneş, belediye meclisinin mecburi olarak bu kararı aldığının kendilerine iletildiğini ifade edip, bundan sonra yasal olarak haklarını arayacaklarını söyledi. Güneş'in açıklamasının ardından kalabalık sloganlar eşliğinde belediyeden ayrılarak işyerlerine döndü.

BAŞKAN: YASAL OLARAK YAPILMASI GEREKEN YAPILIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yasa gereği belediye tarafından yaptırılan yerlerin ödemelerinin yarısının peşin alınıp, kalan bölümünün de 2 yılda tamamlanması gerektiğini söyledi. Bu nedenle meclisin karar aldığını anlatan Tahmazoğlu, "Esnafımız sadece ödeme şekline tepki gösteriyor ve uzun vadeye yayılmasını istiyor. Yoksa yapılan siteye, fiyatına ve tahsis şekline ve ihalesine itirazları yok. Tek talepleri mali durumlarının sıkıntılı olmasından kaynaklanıyor. Bu da haklı bir talep ama elimizden gelen bir şey yok" dedi.