BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'deki cenaze töreninde gergin anlar! Üzerine yürüdüler

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde dün yaşanan katliamın ardından saldırıda can veren 4 akademisyen için üniversitede tören düzenlendi. Acılı aileler, saldırıda ihmal olduğu iddiasıyla rektöre tepki gösterip üzerine yürüdü.

Abone ol

Türkiye dün çok acı bir olaya tanık oldu. Bir araştırma görevlisi 4 meslektaşının canını aldı. Polise teslim oldu. Bugün hayatını kaybedenler ebediyete uğurlandılar.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın silahlı saldırısında hayatını kaybetmişti. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler tören için üniversite bahçesine getirildi, bu esnada gözyaşları sel oldu. 

ESKİŞEHİR’DE ACILI AİLELERDEN TEPKİ

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırının ardından cenazeler için düzenlenen törende acılı aileler tepki gösterdi. 

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tepkiler karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Rektör için öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Aypay bağıra bağıra şu ithamlarda bulunmuştu: 
-"1.5 yıldır YÖK'e, Rektörlüğe, Bakanlığa dilekçe verdik. Rektörlük korudu. Defalarca dilekçe verdik. Dilekçelerimizi işleme bile almadılar. Volkan Bayar'ın dosyasını rektörlüğe çektiler. 4 tane insanın hayatına mal oldu. Rektörlük, Volkan Bayar hakkında dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını?

Cenaze için tören alanında bekleyen bazı aileler, yakınlarının korunamadığını iddia ettiler. Tören yerine cenazelerin kendilerine verilmesini isteyen aileleri Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve diğer yetkililer ikna ve teselli etmeye çalıştı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ VE KORUMALAR DİKKAT ÇEKTİ

Ailelerin rektöre tepkisi sırasında korumalar hazır bekledi. Ayrıca törenin yapıldığı üniversitenin bahçesinde çok sayıda polis de hazır bulundu. Güvenlik güçleri rektöre yaklaşılmasına müsade etmediler.

Eskişehir'de akademisyenlere veda gözyaşları sel olduEskişehir'de akademisyenlere veda gözyaşları sel olduEskişehir'de akademisyenlere veda gözyaşları sel olduEskişehir'de akademisyenlere veda gözyaşları sel olduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

-"FETÖ ile ilgili başkalarına suçlamada bulunmuştur. Başkalarıyla ilgili iddialarda bulunmuştur. Soruşturması devam ediyordu, kendisi görevdeydi. Osmangazi Üniversitesi olarak kendisiyle ilgili, başka personelimizin şikayeti üzerine soruşturma vardı. Soruşturmanın konusu bu araştırma görevlimizin, diğer şikayet eden personelimizin FETÖ'cü olmakla suçladığını ancak kendilerinin böyle bir şey olmadığı için şikayette bulundular.

Volkan Bayar kimdir ilk ifadesi çıktı FETÖ'cü mü meğer eşi de...

Osmangazi Üniversitesi Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen açıklamaları