BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de paralel operasyon!

Adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 14'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 6 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

Eskişehir merkezli usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 20 kişiden 14'ü, savcılıktaki sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan 6'sı ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 28 Şubat'ta Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 20'si, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye getirildi.

Bu kişilerden 14'ü, savcılıktaki sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan, ikişer müdür ve polis memuru, birer amir ve başkomiser ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında bir kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.