BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.485,02
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de ilk hac kafilesi yola çıktı

Eskişehir'de ilk hac kafilesi ilk kez direkt uçuşla Hasan Polatkan Havalimanı'ndan yola çıktı.

Abone ol

Eskişehir'de, hac ibadetini yerine getirecek 210 kişi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İki Eylül Yerleşkesi'nde yer alan Hasan Polatkan Havalimanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı.

Hasan Polatkan Havalimanı, AÜ Rektörlüğü ve İl Müftülüğünün girişimleri sonucu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında hac uçuşu yapabilecek havalimanları listesine alındı.

İlk hac kafilesini uğurlama törenine katılan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, havalimanın Eskişehir ve çevre kentlerdeki hacı adayları için büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Eskişehir'den kutsal topraklara hareket eden yolcuların direkt uçuş ile yeniden Eskişehir'e dönebileceğini belirten Gündoğan, şunları kaydetti:

"Hac kafilesinin aynı zamanda Türkiye’den bu yıl hacca giden ilk kafile olması da çok anlamlı. Özellikle ülkemizin böyle sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde bizleri ferahlatan bir gelişme oldu. Bu noktada ben hem havalimanımız yetkililerine hem bize katkı sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eskişehir Müftülüğüne çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak şehrimize ve hemşehrilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Hacı adaylarımıza şimdiden hayırlı yolculuklar ve hayırlı ibadetler diliyorum."

Hacı adaylarından Recep Peri, önceki yıllarda uçuşların İstanbul ve Ankara'dan yapıldığını anımsatarak, "Hasan Polatkan Havalimanı'ndan gitmemiz bizim için çok büyük bir şans oldu. Umarım bu hizmet hep devam eder." dedi.

Hasan Polatkan Havalimanı'ndan bu ay içinde 400 kişinin daha kutsal topraklara götürülmesinin planlandığı bildirildi.

Daha sonra, dualarla hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.