BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de gölete düşen 2 çocuk öldü

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde gölete düşen 11 yaşındaki Yusuf Melemez ile 9 yaşındaki Talha Dinçer boğuldu.

Abone ol

Olay öğle saatlerinde daha önce Sivrihisar ilçesine bağlı belde olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Dümrek'te meydana geldi.

Taşımalı eğitim veren Dümrek İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 yaşındaki Osman Ayvaz ile arkadaşları Yusuf Melemez ve Talha Dinçer, öğleyin yemeği arasında Başağaç mevkiinde bulunan gölet kenarına gitti. Yusuf Melemez ile Talha Dinçer gölet kenarında yürürken ayaklarının kayması sonucu birlikte suya düştüler.

Arkadaşlarının suda çırpınarak kaybolduğunu gören Osman Ayvaz koşarak gittiği okulda durumu öğretmenlerine söyledi. Okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler gölette Yusuf Melemez'i cesedini çıkarttı. Diğer öğrencinin cesedinin bulunması için polis ve jandarmadan yardım istendi.

Akşam saatlerinde Ankara 'dan gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ekibinde yer salan dalgıçlar Talha Dinçer'in de cesedini sudan çıkarttı. Ailelerinin gözyaşlarına boğulduğu olayda 2 öğrencinin cesetleri otopsi için Sivrihisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.